IMG_3869

123 са участниците в конкурса за хумор и сатира в Кубрат

Светът е оцелял, защото се е смял
123 са участниците в конкурса за хумор и сатира в Кубрат
          Резултатите ще бъдат обявени на 11 май

Точно 123 автори от цялата страна са изпратили творби за участие в единадесетото издание на Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат. От тях 90 са изпратили писмени творби, а 33 – карикатури, като петима участват и в двата раздела. В конкурса участвуват и 7 творци със 7 книги.

Най-много са участниците от София – 25, от област Разград – 13, от Варна – 12 и т. н. От област Разград 6 са от Кубрат, 6 от град Разград и 1 от Исперих. Сред участниците са и трима творци от Турция – Кяшиф Юмер от Истанбул, бивш жител на Кубрат, Мехмед Кахраман и Халит Айтослу от Бурса.
Личат имената на Александър Щинков от Кърджали, Ваньо Вълчев от Бургас, Валентин Димитров, Георги Бербенков и Турхан Расиев от Варна, Дулинко Дулев от Разград, Ивайло Цветков и Иван Кутузов от София и други.
Получените материали са предимно карикатури, епиграми и афоризми. По традиция получените творби ще оценява жури, с председател Борис Арнаудов и членове Георги Василски, Румен Леонидов и Валери Александров – ВАЛЕКС.
Резултатите ще бъдат обявени на 11 май от 17:00 часа в ритуалната зала на НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1891“ в Кубрат. Тогава ще бъдат наградени и победителите в националния конкурс. Ще бъдат дадени и специални отличия от кмета на община Кубрат, от БНР, от името на починалия разградски художник Велко Велков и от Конфедерацията на българските писатели. В същия ден ще бъде открита и изложба от малка пластика на скулптура Господин Тенев от Хасково.

Светломир КИРОВ

Print Friendly

Автор: Светломир Киров-спец.кореспондент на "Несебър нюз "


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *