forbgkids-logo-bg-300x102

Ясно е журито за талантливи деца в Бургас

Ето кой ще журира конкурса за намиране на най-добрия комикс на тема „България в света“

 

Плакат_комиксТворбите от първия конкурс за комикси на тема „България в света“, организиран от центъра за талантливи деца в Бургас, ще бъдат оценявани от талантливи млади хора с професионален опит и много успехи натрупани в сферата на изкуството. Председател е арт педагогът Николай Петров – ръководител на проекта по анимация и комикси към центъра.

Петров е бакалавър по педагогика на изобразителното изкуство. Завършил е едногодишна специализация като асистент по стажантска програма „Коменски“ за педагози в Hammarskolan, Surahammar, Швеция. Като асистент-педагог в Kernow Education Co. UK, Cornwall, Англия се е занимавал задълбочено с графика и живопис, скулптура и пластична анатомия. Негови възпитаници са отличавани в множество конкурси в сферата на изобразителното изкуство.

Своята оценка на участващите творби ще даде и Силвия Инджова – магистър по изящни изкуства (графика) и бакалавър по педагогика на изобразителното изкуство. Тя е и ръководител на арт студиото по графика и живопис към Център за млади таланти, гр. Бургас. Участвала е многократно и с успех в различни уъркшопи, разработване и реализиране на проекти; в обучения, семинари, курсове и други форми на училищно и извънучилищно ниво; организирала е изложби, биеналета и конкурси. Изявява се и в илюстриране на юношеска литература.

„Много се радваме, че на поканата ни за член на журито откликна и нашият талант – Даниела Караиванова. Тя е бивш възпитаник на центъра ни за млади таланти в Бургас и носител на Първия голям приз „Шанс за таланта“ на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Даниела има множество отличия в сферата на изобразителното изкуство, дизайна и анимацията, представила е своите творби както в самостоятелни изложби, така и в различни публикации в сферата на комиксите, илюстрациите и анимациите. Тя завършва „Аудиовизуални Медии“ в Медийния университет в Щутгарт, Германия, като един от големите ѝ проекти е по приложението игра за музея на „Мерцедес-Бенц“.

В момента се занимава с концепция, UI и UX дизайн в Щутгарт. В работата си съчетава добрия визуален дизайн с неповторимото и въздействащо потребителско преживяване.“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и създател на центъра за талантливи деца.

Организаторите канят всички деца и младежи на възраст от 11 г. до 17 г. да изразят и покажат своята креативност като изпратят творбите си до 26.02.2020 г. на адрес: гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4 до Център за млади таланти. Финалистите ще бъдат обявени на 02.03.2020, а всички комикси ще бъдат включени в изложба на тема „България в света“.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *