Image319-90x60

Шведът остава в ареста. Съдът: Псориазис може да се лекува и там

Районният съд в Несебър наложи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“спрямо шведския турист Ралф Сундберг, който изрита камериерката Деяна Петкова в Слънчев бряг. На влизане в съдебната палата чужденецът заяви, че съжалява за стореното. Сундберг допълни, че не помни нищо от инцидента на 3 юни. Твърди, че е бил пиян, което трябва да докажат взетите му кръвни проби.

От подсъдимата скамейка обяви, че пристигнал у нас заради слънцето, тъй като лекувал тежко кожно заболяване. Защитата му обяви, че нямал намерение да се укрива или да напусне страната, въпреки че има билет за връщане в Швеция на 10 юни. По-рано днес 53-годишният мъж беше доведен в съда с белезници и при засилени мерки за сигурност. Районът около съда беше отцепен от полицейски патрули, а заседанието на магистратите започна с едноличен протест срещу действията на шведа.

След изготвената медицинска експертиза на пострадалата Деяна Петкова, шведът се сдоби с обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Според юристи, повечето от делата за подобни случаи у нас, приключват с глоба от 500 до 1 000 лева. Днес стана ясно, че председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин е подал оставка.

Решението му идва след вълна от критики по негов адрес заради изказването му, че скандинавските туристи са горди и могат да се оттеглят от родното Черноморие, ако се критикува техният съгражданин.

Print Friendly

Автор: zonaburgas.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *