655-402-bylgariia-flag-karta

Цивилен от Несебър и Поморие бе отличен от министъра на отбраната за Военно окръжие II степен –Бургас


IMG_8527За проявен висок професионализъм, усърдие, инициативност и отговорност за изключителни заслуги и принос за развитието на Военно окръжие II степен- Бургас министърът на отбраната Николай Ненчев  връчи Грамота №104 на цивилния служител Красимир Костов. Знакът на Министерството на отбраната е и във връзка с честването на 130 години на създаването на окръжието.

Красимир Костов, който е старши експерт и началник на отдел „Военен отчет” в Несебър и Поморие, като офицер от резерва е отговарящ  за обучението по дисциплини определени, разработени и приети в Министерството на отбраната от самото начало по начална военна подготовка за учениците от 9 и 10 кл. в средните училища в Несебър и Поморие.

Сред съдържанието на темите за 9 клас са били: “Същност и съдържание на гражданско-военните отношения”, “Действия за оцеляване при актове от терористични, екстремистки и престъпни групировки и военни действия, както и при откриване на невзривени бойни припаси”, ”Задължения на гражданите на Република България по отбраната на страната”, ”Критична инфраструктура. Спасителни и евакуационни дейности с участието на въоръжените сили” и “Оказване помощ на населението от въоръжените сили при кризи от военен характер”.А тематиката за 10-класниците : “Въоръжените сили на Република България-история и настояще”, “Въоръжения и екипировка на военнослужащите във видовете въоръжени сили”, “Мисия и задачи на въоръжените сили на Република България.

Участие в операции и мисии извън територията на страната”, “Приемане на военна служба и на служба в резерва на въоръжените сили на Република България”, “Същност, цели и задачи на резерва на въоръжените сили на Република България”.

Обучение по определените теми и включване е само теоритична подготовка,без практически занятия.

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Максим МОМЧИЛОВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *