Изложба 2

Фотоизложба и фолклор от Странджа

Фотоизложба и фолклор от Странджа в навечерието на Световния ден на водата в парламента

Ден преди поредното, пето издание на „Културен Бургас в парламента“, организаторите се подготвят за събитието. Инициативата на народните представители от ГЕРБ-Бургас този път ще представи в Народното събрание фотоизложба „Вода“ на Тодор Ставрев и концерт на ФФ „Нестинарче“.

Своеобразен домакин на събитието този четвъртък от 11.30 часа е Ивелина Василева, председател на Парламентарната комисия по околната среда и водите. Събитието ще бъде посветено на Световния ден на водата, който отбелязваме на 22 март.

В Клуба на народния представител ще бъдат подредени фотоси на известния бургаски фоторепортер и майстор на художествения кадър  Тодор Ставрев, който определя стила си като „аквапис“. Автентичен странджански фолклор в изпълнение на младите таланти от царевската формация „Нестинарче“ ще съпътства фотоизложбата. Създателят на състава, обичаната народна певица Златка Ставрева, е подбрала репертоар, разкриващ уникалността на фолклора в най-мистичния регион на България – Странджа.

Досега в кулоарите на парламента по инициатива на бургаската група депутати от ГЕРБ бяха изложени картини на творците Георги Баев, Георги Андонов, Йордан Маринов и Живко Иванов, проведен бе и базар с книги на бургаски автори.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *