The beach of Sunny beach, Bulgaria

Турска кухня е хитът на Южния плаж в Слънчев бряг

Всяка гозба върви с безплатен хляб и вода

Автентични турски ястия са кулинарният хит на сезона в Слънчев бряг. Вкусните гозби се предлагат в известния ресторант „Kakao Дел Мар”, който е разположен на Южния плаж, само на крачка от морето. Към всяко поръчано блюдо от турското меню върви безплатна вода и прясно изпечен хляб на пещ.

New ImagevsdfdffУникалните гозби приготвя топ готвачът Ерджан Кьолеоглу, който е истински магьосник в кухнята. 35-годишният майстор е роден в турския град Газиантеп, популярен в цял свят като „меката” на кулинарното изкуство. Изучил тънкостите на занаята при най-големите имена в бранша, а после е работил в един от най-елитните ресторанти в Истанбул – „Мабейн”. Заведението е прочуто не само с перфектната си кухня, но и с факта, че е любим ресторант на звездите от шоубизнеса.

„Най-вкусните гозби от менюто на „Мабейн ресторант“, сега се сервират в хитовия „Kakao Дел Мар” на Южния плаж в Слънчев бряг”, казва готвачът  Ерджан Кьолеоглу, който може да приготвя над 100 различни вида кебап. Кулинарът се кълне, че всеки, опитал веднъж от вкусотиите, задължително се връща отново. За да се получат напълно автентични и оригинални блюда, Ерджан поръчва всички подправки и продукти директно от Турция. Лично той препоръчва специалитетът „Дел Мар Кебап”,  и „Севзели кебап”, които са и сред най-предпочитаните от клиентите и на народни цени.

„Използвам сумак и йелибахаш – това са част от подправките, които придават неповторимите вкусове на ястията“, разкрива малко от тайните си готвачът.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *