vibes-serbia

Топ 10 на най-изгодните дестинации за пътуване през 2020 година

 

 

Мечтаете да пътувате по-често по света? Ако отговорът е положителен, то вероятно ще ви бъде интересно да научите кои са най-изгодни дестинации за пътуване за 2020 г., споделени от сайта за култура и лайфстайл Vibes.bg

Класацията е на Lonely Planet и е направена въз основа на проучване сред хиляди интернет потребители от цял ​​свят. Основният критерий при оценяването на градовете и държавите е съответствието на изразходваните средства с получените впечатления или казано накратко – съотношението между цена и качество.

Както сами ще се убедите, сред дестинациите има не само популярни, но и сравнително непознати или дори екзотични места. И така, нека видим кои места ще ни е най-изгодно да посетим през 2020 година.

Занзибар, Танзания

 

vibes-zanzibarТук ще се почувствате като в Карибите, само че на много по-ниска цена. Каменният град е идеален за туризъм. Можете да посетите зашеметяващия Стоун Таун – живописен исторически квартал с много запазени сгради, датиращи от началото на XIX век, когато градът е бил основен търговски център.

Атина, Гърция

 

Атина е истински „музей на открито“ – византийски църкви, неокласически сгради и други исторически забележителности. Освен това, храната и настаняването не са никак скъпи, а в близост до града се намират прекрасни плажове.

Кейп Уайнланд, Южна Африка

 

Южна Африка отдавна е известна като евтина туристическа дестинация, основното предимство на която е сафарито. Но освен вълнуващите срещи с дивата природа в резерватите на страната, ще ви е интересно да откриете, че Кейптаун е дом на регион, в който се отглежда грозде и работят много винарни. Има и чудесни гурме ресторанти, а гледката от нос Уайнланд е великолепна. И всичко това на много разумни цени.

Тунис

 

Почивката там е по-евтина, отколкото например в Мароко, а сред най-известните забележителности на страната са останките от Картаген и курортното градче Сиди Бу Саид на брега на Средиземно море. Можете да резервирате и екскурзия до дюните на пустинята Сахара и да посетите мястото, където някога е снимана легендарната сага „Междузвездни войни“.

Сърбия

 

Сърбия е държава със собствен уникален характер. Днес Белград може да се похвали с уютни кафенета, оживен дунавски нощен живот, зелени паркове и впечатляващи исторически забележителности.

Азербайджан

 

Тук ви очаква нетипична европейска ваканция с висококачествено настаняване, храна и забавления при сравнително скромни разходи. Разположена на брега на Каспийско море, столицата Баку съчетава миналото и бъдещето по уникален начин.

Бъфало, САЩ

 

Град Бъфало, Ню Йорк, активно развива инфраструктурата си, представяйки нови атракции, хотели и ресторанти на сравнително ниски цени. В специалната трапезария EXPO Market можете да се насладите на традиционна кухня и бира от местните пивоварни. И разбира се, зашеметяващият Ниагарски водопад ви очаква само на половин час с автобус от Бъфало.

Мадхя Прадеш, Индия

 

Най-доброто съотношение цена-качество за туристите предлага щатът Мадхя Прадеш, която е известна с архитектурните си паметници, датиращи от различни периоди от историята на страната. Националните паркове Канха и Бандхавгарх ще ви позволят да се запознаете с местната дива природа: маймуни, диви свине, лосове и, разбира се, бенгалски тигри. Всъщност такава ваканция прилича на африканско сафари, само че струва много по-малко.

Будапеща, Унгария

 

Столицата на Унгария се счита за един от най-евтините за туризъм градове в Централна Европа. Будапеща изобилства от интересни забележителности и архитектурни красоти.

Източна Нуса Тенгара, Индонезия

 

Това място в южната част на Индонезия не отстъпва по красота на популярния остров, но определено ще пощади портфейла ви. Тук има много разнообразни възможности за отдих – острови с красиви, тихи плажове, страхотни места за гмуркане и сърфиране, вулканът Келимуту с три цветни езера кратерите си и, естествено, уникалният остров Комодо, дом на истински дракони.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *