tishev2

Тишев в bTV: Малките и средни автосервизи може да изчезнат

Тишев в bTV: Малките и средни автосервизи може да изчезнат заради прекалено високите изисквания в новия закон, който ще регламентира работата им

 „Малките и средни сервизи се опасяват, че изискванията, които ще бъдат заложени за базата и обучението на персонала, ще са толкова високи, че част от сервизите ще изчезнат”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев в сутрешния блок на bTV по повод новия закон, който ще регламентира работата на автосервизите.

От гледна точка на реда, Тишев посочи, че и в момента има контролни органи, които извършват тази дейност. Той коментира, че ако сервизите не издават касови бележки, това е проблем на НАП, ако работят хора без договори – е проблем на Инспекцията по труда.

„В изискванията ще има заложени параметри как да изглежда един сервиз. Колко да е голям. Ако се заложат условия да е минимум 5 метра висок, то малките сервизи ще окапят”, каза още Николай Тишев и добави, че подробностите ще бъдат сложени в една наредба, която се изготвя от чиновници, неизвестно под чия диктовка, но със сигурност не под диктовката на собственика на малък сервиз.

Народният представител бе категоричен, че регистрацията означава лицензиране.

 „Трябва да си одобрен и да получиш удостоверение за регистрация. Освен това не само автомобилната администрация ще проверява, но и браншовата организация – това е конфликт на интересни” – подчерта той и допълни : „Няма как някой, който ти е конкурент, да дава становище дали да работиш или не”.

Тишев посочи и още един проблем – бюрокрация и увеличаване на административната тежест – всеки ремонт ще трябва да се подава онлайн в автомобилната администрация.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *