1-2 нуд (1)

Температури между 13 и 43 градуса през август

Най-ниските температури у нас през август ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите – между 38 и 43 градуса. Това съобщи Марияна Попова – синоптик в отдела „Метеорологични прогнози“ в Националния институт по метеорология и хидрология.

Работата в жегите създава риск от тежки трудови инциденти

Много по-високи от обичайните ще бъдат температурите през първото десетдневие на август, особено през първите дни, когато дневните на места в низините ще надхвърлят 40 градуса, а и минималните ще са над 20 градуса. Впоследствие ще се понижат, но, с голяма вероятност, до края на месеца ще останат над климатичните норми.

Синоптикът Марияна Попова от прогнозира, че тази година през август се очаква средните температури да бъдат над нормата, която за равнините е между 21 и 24 градуса, за високите полета – между 18 и 20 градуса, а за планините – между 13 и 17 градуса.

В Сливен спасиха птици, станали жертва на жегата

През повечето дни от месеца времето ще бъде предимно слънчево, сухо и горещо. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но валежи ще има на малко места, ще бъдат с петнист характер и краткотрайни. По-голяма е вероятността за такъв тип валежи да има около 5 август, към 7-8 август, 10 август, 12 август, към 14-15 август, към 19-20 август, към 25-26 август и в края на месеца.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е под нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 литра на квадратен метър, за Черноморието – между 20 и 35 литра на квадратен метър, а за планинските райони – от 50 до 80 литра на квадратен метър.

Print Friendly

Автор: нова тв


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *