2113

С успешно представяне в национален конкурс, посветен на Деня на водата

 

 

Мара Момчилова

         Седем ученика от гимназиален етап на обучение ( X и XI клас) на СУ”Любен Каравелов” – Несебър се включиха в обявения от Русенския университет „Ангел Кънчев”  национален  конкурс, посветен на Световния ден на водата. Конкурсът беше на тема „Млад приятел на природата” за  изработване и представяне на мултимедийна презентация на тема „Пречистване на отпадъчни води”.

Изключително актуалната тема провокира интереса на младите хора към проблемите, свързани с управлението на водите и екологосъобразното използване на тези природни ресурси.

За подготовката на презентациите под ръководството на преподавателя по химия и опазване на околната среда Ирина Велкова учениците посетиха новооткритата пречиствателна станция между Равда и Ахелой, построена по европроект. Там на място те получиха ценна информация  за процесите и дейностите по пречистване на отпадните води, както в регионален, така и в национален и глобален мащаб.

Презентациите на несебърските ученици впечатлиха журито на конкурса, което ги отличи със специални сертификати за отлично представяне.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *