obuvki-2

Съвети за избор на подходящи обувки

 

Всеки иска да намери отлични обувки, с които да се чувства добре в своето ежедневие. Но понякога това не е толкова лесно. В тази статия ще ви дадем няколко съвета, с които да изберете подходящите обувки за вас или вашите близки.

Обикновени или ортопедични

Преди да тръгнете по магазините за обувки, то трябва да сте наясно какви ви трябват – ортопедични или обикновени. Ако имате проблеми с краката, често ви се натоварват или пък не можете да ходите правилно, то най-добре е да си вземете ортопедични, които ще намалят натоварването, болезненото усещане при ходене и други неприятни смущения.  На пазара можете да намерите много голямо разнообразие то ортопедични обувки, които да отговарят на вашите нужди и изисквания.

Вътрешна и външна част на подметката

Вътрешната подметка играе особена роля за комфорта на краката ви, тъй като тя поема цялата тежест при ходене. Добре е да бъде по-дебела и по-плътна, за да може да издържи повече време. Също така, можете да си изберете и така, която да поддържа петата и да не усещате болка при по-продължително ходене или стоене на крак.

Важно е също така да можете да разберете и коя арка ви е необходима. Арката поддържа крака през цялото ви ежедневие. Тя може да бъде ниска, висока или средна. Каква вие ще изберете, зависи от желанието ви на каква височина искате кракът ви да бъде повдигнат.

Външната подметка също играе огромна роля в ходенето. Тя трябва да е стабилна що се отнася до прихващане и задържане на крака. Най-добре е  да изберете външна подметка, която да не се хлъзга.

Равни и гъвкави подметки

Съгласни сме, че обувките на висок ток изглеждат много привлекателни, но нека да си кажем истината – те не са удобни за ежедневието. Добре е обувките, с които ходим всеки ден, да бъдат равни и да са гъвкави при ходене.  Обувките, които са с гъвкава, но здрава подметка, са удобни за ходене по неравности и всякакъв друга повърхност.

Източник: https://mes.bg/damski-obuvki

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *