Carevo3(1)

Срещи с жители на Малко Търново, Царево и Равадиново проведоха представители на Коалиция „БСП за България“

Социалистите в Созопол: „БСП е единствената демократична партия“

 

Срещи с жители на Малко Търново, Царево и Равадиново проведоха представители на Коалиция „БСП за България“. В тях се включиха водачът на листата на Коалицията за 2- ри Многомандатен избирателен район – Бургас инж. Петър Кънев и кандидатите за народни представители Тодор Байчев и Чанко Мирчев. Те бяха придружени от областния лидер на социалистите Стойко Танков и общинския председател на БСП в Бургас Живко Господинов.

Представени бяха акценти от предизборната платформа на коалицията и бяха разисквани общонационални и регионални проблеми.

Беше припомнено, че БСП е изпълнила поетите ангажименти. Коментирано бе, че  постиженията й по отношение на социалната политика са безспорни – увеличение на майчинството и на детските надбавки, безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници за децата до 12-ти клас, данъчна помощ в размер на 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две, увеличение на минималната работна заплата, увеличение на ваучерите за работещи от 80 на 200 лв., увеличение на пенсиите със средно 39%, замразяване на цените на тока през февруари 2022 г. и таван на цената на тока за фирмите.

Декларирано беше, че ангажимент на социалистическата партия ще бъде и преизчисляването на пенсиите и предприемане на действия за увеличаване доходите на гражданите. Подчертано беше, че сред другите важни проблеми ще стои отстояването на ненамеса на България във войната, запазването на неутралитет и поставяне началото на дипломатически преговори за постигане на траен мир.

Ravadinovo3(1)Кандидатите за народни представители заявиха, че социалистите няма да отстъпят от позициите си по отношение на каузите, свързани със запазване на българското семейство и традиционните взаимоотношения в него и ще бъдат твърдо против джендър идеологията.

В Малко Търново акцентите в разговорите бяха свързани с демографската криза, лошата инфраструктура и липсата на адекватна държавна политика, която да помогне за облагородяване на района и за привличане инвеститори.  Мастните хора с носталгия са спомнят за времето, когато този край се е развивал с бързи темпове, вследствие на действащата програма „Странджа – Сакар“, по линия на която тук са дошли да живеят много млади семейства.

Очакванията на хората са за сериозен държавен ангажимент, като разчитат най-вече в кратки срокове да стартира ремонтa на пътя Малко Търново – Царево, който е в плачевно състояние. Коментирано бе, че районът има потенциал за развитие на туризъм, но местните жители не могат да се справят сами. Припомнен беше и фактът, че край града има кариера за добив на мрамор, която от години не функционира, а някога е осигурявала препитание на много работници.

В Царево бяха повдигнати въпроси, свързани с инфраструктурата и със затрудненията при осигуряването на работна ръка по време на предстоящия туристически сезон. С оглед на войната в Украйна, присъстващите на срещата в морския град изразиха своите притеснения, свързани с това как бойните действия ще се отразят на бизнеса по морето. Притесненията им са сериозни и заради инфлацията в страната, която в комбинация с всичко останало според тях може да доведе до провал на сезона.

В срещата в Равадиново участва и кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев.

„На втори април предстоят изключително важни избори. Защо са важни? Аз мисля, че хората вече осъзнаха, че това, което се случва не може да продължава вечно. Т.е. не можем през 3-4 месеца да правим избори, защото някой с някого не можел, някой не харесвал някого, другия пък не обичал третия и така нататък. Това е изключително вредно и грешно.

За това хората – ние, вие, всички, трябва да дадем нашия вот за партия, за личности, които са доказали през годините, че могат да работят. Знаете ли какво ми прави впечатление напоследък? Че българинът иска някой месия да го спаси. Няма да има такова нещо, да го знаете, запомнете го! Ако ние сами не си помогнем, няма кой да ни спаси“, беше категоричен в изказването си Тихомир Янакиев.

„За това аз Ви призовавам да дадете гласа си с разум“, каза още той.

„БСП е единствената демократична партия. Колкото и другите да говорят какво ли не“, заяви Тихомир Янакиев. Той призова присъстващите към активност в изборния ден.

Кандидатите за народни представители благодариха на дошлите на срещите за присъствието и ги призоваха да подкрепят „БСП за България“, като на 2 –ри април гласуват с номер 1 в бюлетината.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *