АБВ-Движение 21

Румен Петков: Недопустимо е години наред служителите на МВР да не получават увеличение на трудовите си възнаграждения

 

Недопустимо е години наред служителите на МВР да не получават увеличение на трудовите си възнаграждения. Това заяви по време на дебат в предаването „Още от деня“ по БНТ членът на ИБ на Алтернатива за българско възраждане и водач на листите на коалиция „АБВ – Движение 21“ за 15-ти МИР–Плевен и 2-ри МИР – Бургас Румен Петков. Той коментира неадекватното поведение на  държавата по отношение на сектор „Сигурност“ през последните години и  по специално влиянието, което е оказала тя върху униформените.

„Когато говорим за институционализъм,трябва да отбележим, че една част от демотивацията на състава на МВР се дължи и на отношението към тях от страна на държавата, на правителството и на ръководството на вътрешното министерство. Недопустимо е години наред на тези хора дане им вдигат заплатите! Не може години наред,  да не се повишат средствата за облекло, за допълнителен труд. Неможе години наред да ги карат да работят с коли, закупени през 2006 година, и да очакват, че тези служители ще дадат на държавата изцяло това, което тя иска от тях.  Разбира се, че трябва да се намери този разумен баланс , който да отговори на възможностите на държавата и на потребността на служителите“.

„Реформата в МВР,  която се правеше през последните години, е дълбоко порочна, тази реформа стабилизира администрацията в  един изопачен и утежнен вид“, посочи Петков.

Във връзка с темата той изрази становище и относно последния вътрешен министър от редовно правителство. „Според мен госпожа Бъчварова мразеше служителите на МВР и се радваше до голяма степен на взаимство от тяхна страна“.

Румен Петков реагира и на въпрос, свързан със опитите за внушение, че едва ли не всички униформени служители са засегнати от явления като корупцията. „Докато продължаваме да се отнасяме негативно към полицаите, да ги наричаме „взятки“,  или че са корумпирани, няма защо да очакваме от тях повече. На празниците те са тези, които пазят нашите деца, на Нова година те пазят всички нас и не са при семействата си, дълбоко убеден противник съм на това полицаите да бъдат заклеймявани на общо основание“.

В заключение Петков коментира и твърденията, че страната ни е изнасяла оръжие за конфликтни региони в Близкия изток. „Военнопромишленият ни комплекс е ключов сектор и той трябва да бъде развиван! По никой начин държавата не може и не бива да бъде изместена от контролните си функции при търговията с оръжие. Не случайно има и съответният междуведомствен орган.Аз твърдя, че последните десетилетия – поне две, България не може да бъде обвинена, че е изнасяла незаконно оръжие. Грешката на държавата е, че не поиска веднага проверка на твърденията, че наше оръжие е открито в конфликтни региони, за където износът е  забранен. Защото има два въпроса. Първо, далие българско това оръжие? И второ, далие изнесено някъде другаде и после е препродадено  в конфликтен регион“, посочи той.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *