1809

ПРИКЛЮЧИХА НАЧАЛНОТО ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ В НЕСЕБЪР

 

Мара МОМЧИЛОВА

Учебните занятия по подготовка на учениците от територията на общината, свързана с отбраната на страната от девети и десети класове в  средно училище „ Любен Каравелов„ – Несебър за учебната 2016/2017г. приключиха за началното военно обучение.

Последната лекция на тема „ Приемане на военна служба и в резерва на Въоръжените сили на Република България премина при голям интерес от страна на учениците от 10 „а” и „б” класове с класни ръководители Ирена Божилова и Камелия Симеонова.

След приключване на началното военно обучение по лекцията бяха поставени въпроси относно въоръжението, техниката и предимствата, което дава военната професия.

Учениците имаха желание да се докоснат до военната техника и предложиха следващите занятия да се проведат , като лично се докоснат до съвремената бойна техника на Българската армия.

Ръководител на занятията по подготовка на страната за отбрана, започнати още през периода 2013/2014 г., и през учебната година бе  о.р. инж. икон. Красимир Костов от Офиса за водене на военния отчет в община Несебър.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *