OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Празник на здравето в СУ”Любен Каравелов” – Несебър

 

 

В последния за 2016/2017 учебна година  ден  СУ”Любен Каравелов” – Несебър се превърна в „гореща точка на здравето”, а неговите ученици – „посланици на здравето”. Посланието на младите хора „Здравето е в твоите ръце” цели приобщаването на все повече хора от различни възрасти към здравословния начин на живот, който трябва да бъде ежедневен приоритет.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Активисти на Българския младежки Червен кръст в училището с ръководител Паунка Русева  запознаха присъстващите с любопитни факти, касаещи здравето. В хепанинга взеха участие ученици от студио „Таланти” с ръководител Петко Божилов, последвано от музикално изпълнение на Габриела Колева.

Инспектори от Регионална здравна инспекция – Бургас предоставиха възможност за тестване с калориметър – уред за измерване на телесните мазнини, с апарат за измерване на въглеродния моноксид и очила за алкохол – алкоочила.

В края на празника учениците от СУ”Любен Каравелов” – Несебър се оказаха доста по-информирани за най-масовите рискове за здравето през 21 век, както и за изкушенията на ежедневието, които по един или друг начин оказват влияние на здравето.

Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *