655-402-rumen-radev

ПП Волт ще работи за преизбирането на президента Румен Радев

 

Партиите на протеста носят отговорност пред хилядите протестиращи. Редовно правителство трябва да има.

На днешното си заседание политическият борд на първата общоевропейска партия Волт беше обсъдена текущата политическа обстановка и пропиляната възможност за съставяне на кабинет с първия мандат на ИТН. Считаме, че останалите партии на протеста – „Демократична България“ и „Изправи се, БГ! Ние идваме“ не положиха достатъчно усилия по време на преговорите, за да се излъчи редовен кабинет.

Волт настоява за формирането на редовно правителство на партиите на протеста с третия мандат. Такива са очакванията на хилядите протестиращи миналата година.

Волт напомня , че хилядите българи в чужбина също очакват редовно правителство, което да довърши ревизията, започната от служебния кабинет, и да върне доверието в правенето на политика в България. Личности като Кирил Петков, Велислав Минеков, Янаки Стоилов и Виолета Комитова са пример, че България има нужния капацитет за промяна и достойно политическо поведение.

След съставяне на редовен кабинет избирателят ще може се фокусира изцяло върху предстоящата президентска кампания, където президентът Радев трябва да спечели на първи тур. Това е и решението на политическия орган на формацията: да подкрепи и работи за преизбирането на президента Румен Радев на първи тур.

“Президентът Радев е символ на летните протести. Неговата директна позиция срещу гротескното управление на Борисов и срещу своеволията на Гешев дадоха надежда на хората в България, че можем да бъдем нормална европейска държава.” заяви съпредседателят на Волт, Симеон Трулев.“ Ние не можем да позволим гражданското общество в България да бъде излъгано. Редовно правителство трябва да има.” добави Венцислава Любенова, също съпредседател на Волт.

На последния си конгрес на 29 май тази година, Волт направи поредната пионерска иновация в българската политика, като избра съпредседатели мъж и жена, които оглавиха ПП Волт. Настимир Ананиев си направи отвод и не участва в надпреварата.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *