IMG_0952.jpg

Поли Генова с отличие „Златна монета“

 

 

Признанието е за принос към развитието на българската култура

 

 

 

Престижното отличие „Златна монета“ за принос към развитието на българската култура бе връчено вчера на Поли Генова от Съвета на Европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит, в рамките на инициативата „Аплодисменти за България”. Изпълнителката бе поканена на официална церемония в навечерието на Деня на независимостта, 22 септември, в Дома на културата „Средец“ в София.

 

Поли Генова прие отличието със сърдечни благодарности и апел към всички, които имат досег с българската наука култура да продължават да творят, защото тяхната работа е кауза и инвестиция за бъдещето на България.

 

„Златна монета“ се връчва на обществено признати представители на българската интелигенция – номинациите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които вече притежават златно отличие за наука и култура. Самото отличие се изработва в Монетния двор на България, с двустранно златно покритие. На лицевата страна е изобразена отворената книга, като символ на прогреса, а на обратната страна са подредени красивите букви на Глаголицата.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *