33398214_2128541407428025_540104562812387328_n

Позиция на ОбС на БСП – Бургас и Айтос

След направения анализ на изборите за ЕП, Общинският съвет на БСП – Бургас прие следната позиция:

Предстоящите пред партията задачи предполагат единение и консолидация. Считаме, че не е време за оставки, включително и на председателя, а за продължаване усилията за промяна на политическия модел и статуквото на страната.

Постигнатите резултати от изборите за ЕП са добра основа за тази промяна. Обръщаме се към делегатите на конгреса за мъдрост и отговорност пред партията и обществото.

……………………………………………….

И айтоските социалисти подкрепят председателя на БСП Корнелия Нинова

20190612_093055Айтоските социалисти също подкрепят председателя на БСП Корнелия Нинова. Това стана ясно на проведеното  заседание на ОбС на БСП – Айтос.

По време на пленума бе приет анализа на председателя Милена Куртова-Радева за изборите за ЕП. Присъстващите дебатираха резултатите от изборите, посочиха негативите, не спестиха критики относно политиката на местната структура и БСП на национално ниво. Но всички единодушно се обединиха около тезата, че промени на национално ниво в момента не са необходими.

„Точно сега не е моментът за време разделно. Трябва да се обединим, заставаме твърдо зад лидера Корнелия Нинова и считаме, че тя трябва да оттегли оставката си. Конгресът трябва да постави задачи за предстоящите местни избори, които ще бъдат реална оценка за работата на БСП – Айтос. На най-висшия форум е редно да се направи анализ, да се изкажат всички критики и да се продължи напред. Да се тръгне с кураж и самочувствие към местните избори.

Нинова е човек и не може да не греши, но тя промени и обнови БСП. Нека другарите на национално ниво да чуват повече местните структури. Да стъпим върху загубата и да продължим и то с нашия лидер Корнелия Нинова”. Такива послания отправиха айтоските социалисти към ръководството на БСП и Конгреса, който ще се проведе на 16 юни.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *