Kynev_Albania

Петър Кънев участва в заседание на Икономическия Комитет на ПАЧИС

Вицепрезидентът на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) и председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-тото Народно събрание инж. Петър Кънев участва в заседание на Икономическия Комитет на ПАЧИС, което се проведе в Тирана, Албания.

Главна тема на форума беше развитието на националните системи за иновации в страните-членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Основният доклад по време на заседанието беше изнесен от инж. Петър Кънев. Той отправи приветствие към колегите си от парламента на Албания по повод приетия наскоро от тях Закон за защита на националните малцинствата, който юридически регулира статута на албанските граждани с българско самосъзнание и отбеляза резултата от приемането му като голям успех на българската дипломация.

Инж. Петър Кънев се срещна с временно управляващия посолството на България в Албания,  Адела Пъшкова и с екипа на Посолството, където бе запознат със състоянието на българо-албанските отношения.

Извън официалната програма на посещението си, инж. Петър Кънев проведе срещи и с албанския министър на екологията и туризма и с държавния министър на инвестициите, на които бяха обсъдени теми от взаимен за България и Албания интерес.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *