BX9O0540

Петър Кънев бе в делегацията на президента Радев

Петър Кънев бе в делегацията на президента Радев на Петербургския международен икономически форум

Председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-тото НС Петър Кънев бе единственият представител на българския парламент в делегацията на президента Румен Радев в Русия. Те участваха в Петербургския международен икономически форум, в който свои представители имат десетки държави и стотици компании от цял свят.

1559828842По време на визитата си в Санкт Петербург, Кънев присъства на всички разговори, проведени с руския държавен глава Владимир Путин. Очертали са се няколко основи теми – напредъкът около АЕЦ „Белене“, газовият хъб. Повдигната била и традиционната тема за лицензиите във връзка с производството на оръжия по руски патенти от българските военни заводи.

Путин е коментирал и темата за руските паметници в България, като е благодарил за отношението, което имаме към тях. На срещата присъствали и външният министър Сергей Лавров, и специалният съветник на руския президент по външната политика, който, по думите на Кънев, е изключително силна фигура.

На място са били и Денис Мантуров – министър на икономиката, промишлеността и търговията, който е председател на смесената българо-руска комисия, както и Александър Новак – министър на енергетиката; Алексей Милер – шефът на „Газпром“ и Алексей Лихачов – шефът на „Росатом“.

Петър Кънев присъства и на срещата с  генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, и с останалите министър-председатели – гости на форума.

На Петербургския икономически форум, който бил наричан и „Северния Давос“, тази година имало над 10 000 участници, гости и делегати от 150 държави. Специални гости били държавните глави на Китай, България, Словакия, министър-председателите на Армения и на още няколко страни.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *