resize_on_the_fly.php

Още 2 дни грипна ваканция в Бургаска област

Удължават грипната ваканция за учениците в Бургаско

Ще продължи до вторник включително

 
С още два дни ще  бъде удължена грипната ваканция за учениците във всичките 13 общини на Бургаска област, научи Дарик. Заседанието на регионалния щаб за борба с грипа започна в 11.00 часа днес, но предвид ръста на заболеваемост, училищата ще останат затворени до вторник 22 януари, включително. Сряда, 23-те ще бъде учебен ден.

По думите на експертите от РЗИ броят на заболелите се е увеличил на 386 спрямо същия период на миналата седмица. Остават в сила всички противоепидемични мерки: детските градини да работят, но в режим на „засилен филтър” – ограничава се достъпът на родители, забранява се посещаването на болни деца, както и сливането на отделни групи, преустановяват се хоспитализациите и плановите операции, също така свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.
Щабът ще заседава отново на 25 януари, когато ще стане ясно дали епидемията ще бъде прекратена.

344 училища и градини в страната разпуснаха децата в грипна ваканция

Препоръчва се ограничаване на социалните контакти и избягване на събирането на много хора в затворени пространства. Болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение, а да се обърнат към лекар.

Мерките идват след рязко повишение в броя на заболелите от остри респираторни заболявания и резултатите от изследваните проби на болни лица, потвърдили циркулацията на грипен щам А H1N1. Най-често вирусът засяга деца и възрастни хора, заяви директорът на РЗИ-Бургас, д-р Георги Паздеров. Така на първото за годината заседание на щаба беше взето решение да бъде обявена грипна ваканция от 8 до януари 13 януари, която днес беше удължена.

Print Friendly

Автор: dariknews.bg


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *