448-256-koronavirus-gyrciia

Онлайн платформа за набиране на доброволци в борбата с пандемията COVID-19- Dobrovolets.bg

Всеки, който иска да помогне на Щаба в борбата с COVID-19, може да се регистрира на Dobrovolets.bg, като всички правни въпроси са поети про боно от адвокатското дружество

Националният оперативен щаб стартира онлайн платформа за набиране на доброволци в борбата с пандемията COVID-19Платформата Dobrovolets.bg е създадена от „Телелинк Бизнес Сървиз Груп“, които са и автори на благородната идея, и с правната и безвъзмездна подкрепа на водещото адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“. Тя вече е активна и всеки може да се запише като доброволец, стига да е пълнолетен и здрав.

„Благодарим много на „Телелинк Бизнес Сървиз Груп“ и Националния оперативен щаб за гласуваното доверие и възможността да сме част от проекта Dobrovolets.bg. Сега е моментът да бъдем обединени и всеки да помогне с каквото има възможност – с време, знания, финанси или просто, вземайки разумното решение да остане вкъщи. Всяка помощ е еднакво нужна и ценна. Радваме се, че нашата правна експертиза навременно успя да е в услуга при реализирането на толкова социално важна идея като платформата за доброволци към Националния оперативен щаб и занапред оставаме като правни партньори на проекта за всичко необходимо“ – коментираха адв. Владимир Пенков, председател и старши съдружник, и адв. Николай Цветанов, управляващ съдружник на адвокатска кантора „Пенков, Марков и партньори“.

Желаещи да помогнат в битката срещу COVID-19, трябва да се регистрират на Dobrovolets.bg, като платформата търси доброволци в цялата страна. Освен данните си, при регистрация те трябва да посочат и в кое от следните направления искат да бъдат доброволци:
– Болници и свързани с тях (немедицински) дейности
– Болници и свързани с тях медицински дейности – само за медицински лица
– Дейности свързани с нуждите на Националния кризисен щаб
– Дейности свързани с нуждите на Министерство на вътрешните работи
– Дейности свързани с нуждите на Министерство на здравеопазването
– Всички изброени по-горе

Безвъзмездното участие на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ в проекта Dobrovolets.bg е свързано с изготвяне на правната документация, необходима за стартирането на подобна платформа, включително свързана със защита на личните данни на ползвателите. То е част от цялостната стратегия на кантората за корпоративна социална отговорност.

Наскоро адвокатите от „Пенков, Марков и партньори“ също взеха решение да предоставят услугите си про боно на членовете на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), както и на други неправителствени организации. Правните консултации ще са във връзка с извънредните условия, в които бизнесът у нас работи в момента, вследствие на пандемията COVID-19, и са знак на подкрепа в тези извънредни условия.

Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ е една от водещите правни фирми в България.  В своята 30-годишна история компанията винаги е била водена от принципите на висока социална отговорност и предоставяне на висококачествени правни услуги в полза на бизнеса и обществото като цяло.

 
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *