x620_KubratObshtina8728.jpg.pagespeed.ic.hajcCPvs48

Обявен е национален конкурс за идеен проект за паметник на хан Кубрат

Община Кубрат и Инициативен комитет обявиха Национален конкурс за идеен проект за паметник на хан Кубрат. Основната идея на инициаторите е той да бъде изграден на територията на град Кубрат, като носител на името на Великия хан.
Изискванията на желаещите да участват в конкурса са няколко. Идейният проект да е предназначен за определеното от специална комисия място – пред сградата на община Кубрат, западно от централния вход. Фигуралната композиция да бъде ситуирана в рамките на посочената площадка и съобразена с идейния проект за благоустрояване на централната градска част. Да се запази сега съществуващия пешеходен достъп. Да се осъществи с минимална намеса в околното пространство.
Желаещите да участват в конкурса трябва да представят пластичен проект на паметника от подходящ материал, ситуационно решение и обяснителна записка на проекта. Срокът за представяне на проекта е 30 март 2018 г. Конкурсът е национален и в него могат да участват скулптори от цялата страна. Авторът или колективът, класиран на първо място, ще сключи договор за реализация с община Кубрат.
Определени са следните награди за проекта: първо място – 1 000 лв., второ място – 500 лв. Конкурсът ще бъде зачетен, ако има представени минимум 3 проекта. Журито ще бъде назначено със заповед на кмета на община Кубрат Алкин Неби. Председател ще бъде представител на общината, а членове – експерти от СБХ и САБ – Разград.
За да участват в конкурса желаещите трябва да се регистрират, като свалят свободно от интернет страницата на проекта  http: // kubrat.bg/bg/reference/auctions.php – конкурсната документация. Срокът за регистрация е 31 декември 2017 г. За допълнителна информация тел.: 0848/ 7 20 20.

Светломир КИРОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *