image_6483441 (8) (1)(1)

Нинова във Варна: Да се спре временно вносът от Украйна, за да спасим българското земеделие

 

„Благодаря ви за топлото посрещане, благодаря ви за гостоприемството, за енергията и силата, която излъчвате и която предавате и на нас, за да имаме и ние сили да продължим напред – с грижата за хората и за защита на българския национален интерес. Да, ние можем. Но преди всичко, нека да кажем, че ние можахме в най-трудните месеци на кризата, в най-трудните месеци на войната, да защитим децата и младите хора.

Да защитим работниците и работещите бедни. Да помогнем на пенсионерите и на социално слабите. Преценявайте ни по резултати, не вярвайте само на красиви обещания“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на закриването на кампанията на коалиция „БСП за България“ във Варна пред препълнената зала на Фестивален и конгресен център в морската столица.

На срещата присъстваха още  водачът на листата на „БСП за България“ във Варна и Търговище – Борислав Гуцанов, както и Кристиан Вигенин – водач на листата на социалистите във Велико Търново и Ямбол, Георги Свиленски – водач в 24 МИР София, Христо Проданов – водач в 23 МИР София, Иван Ченчев – водач в София-област,  проф. Румен Гечев – водач на листата в Плевен, проф. Жени Стайкова – водач в Кърджали, Мая Димитрова – водач в Добрич, Иван Иванов – водач в Шумен и Русе, Наско Анастасов – водач в Разград и Иво Атанасов – водач в Силистра.

Пред препълнената зала лидерът на партията призова присъстващите да вярват не на обещанията, а на реално свършена работа и припомни постиженията на БСП, сред които безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници на учениците до 12-ти клас, еднократна помощ за децата от 1-ви до 4-ти клас в размер на 300 лв., увеличение на майчинството и на детските надбавки, данъчно облекчение за младите работещи семейства  в размер на 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две деца.

„Това е лява политика за деца и млади, които са бъдещето на България. Но ние можахме да помогнем и на работниците и на работещите бедни, защото увеличихме минималната заплата, веднъж в правителството и веднъж в много шарен и нестабилен парламент. 42 пъти сме внасяли това предложение, защото вярваме, че това е правилното, защото вярваме, че работниците заслужават и минималната заплата днес е 50% от средната“, припомни Нинова.

Тя отчете и постигнатото от БСП в подкрепа на възрастните хора и увеличението на пенсиите със средно 40%. „Замразихме цената на тока на домакинствата през зимата и милион и половина не усетиха шоковия удар на увеличението на цената“, допълни още лидерът на партията.

„За да направим всичко това, най-важното е да има работеща икономика, да има промишленост, да има индустрия. И там можахме. И там доказахме, че държавните предприятия могат да работят добре. Че държавна собственост не е лоша дума. И изведохме България на първо място в Европейския съюз по промишлено производство – нещо нечувано и невиждано, откакто сме членове на ЕС. Това сме българските социалисти – отговорни, можещи, знаещи и милеещи за родина и народ“, каза Корнелия Нинова.

Тя посочи, че Българската социалистическа партия осъзнава тежката ситуация, в която се намират българските граждани заради високата инфлация и ниските доходи: „Затова сме решени да продължим по същия начин, както и досега. Ние сме единствената партия, която предлага да има таван на цените на храните. Единствената в България, но не единствената в Европа, защото в Европа това вече е практика – във Франция, Унгария, Гърция, Словакия, Словения“, каза Нинова и допълни, че таван на цените като временно решение ще помогне на всеки дом и домакинство.

„Ние сме за това да продължат да се увеличават доходите – с преизчисляване на всички пенсии, майчинството да бъде колкото е средната минимална заплата, да се помага с безплатни лекарства на деца. Децата, младите, социално слабите, работниците и пенсионерите винаги можете да разчитате на грижата на Българската социалистическа партия“, каза лидерът на партията.

„Ние искаме и ще го направим – да възстановим българското земеделие, да имаме българско производство, български плодове и зеленчуци, българска вкусна и чиста храна на българската трапеза и това може да стане“, заяви Нинова и посочи, че програмата на БСП предвижда възстановяване на „Напоителни системи“, изравняване на субсидиите на българските земеделци с тези на европейските, преразпределяне на субсидиите от зърнопроизводители към производители на плодове, зеленчуци, мляко и месо, пълна подкрепа за българското родно производство. И допълни: „Вносът от Украйна на яйца, зърно, олио допълнително убива българските земеделци. Вместо да се оплаква в Брюксел, служебният кабинет веднага да спре временно вноса“.

„Бъдещите конфликти в света ще са конфликти за храна и вода. А нашата страна има природни богатства и ние сме хората, които гарантираме, че ще се борим за тяхната защита и развитие“, каза още тя.

БСП е гарант за запазване на мира и неутралитета на България във войната, категорична  бе Нинова: „Никакви оръжия, никаква жива сила, нищо, с което България може да бъде намесена във войната, ние, както и досега, няма да подкрепим. Искаме мир. Има вече първи стъпки в поведеншето на европейските и световни лидери за търсене на дипломатическо решение.Има надежда за мир и ние ще бъдем най-верните, най-последователните носители на тази надежда за България. “.

БСП ще продължава да защитава ценностите на семейството,  категорична бе Нинова: „Ние искаме да сме  майки и бащи, а не „родител 1“ и „родител 2“. Ние искаме децата ни да са момичета и момчета, а не нещо друго. Ние искаме българските традиции да се тачат, да се уважават семейните ценности, да не се пълнят главите на децата с тези идеологии. Искаме един учебник за един клас по един предмет и в този учебник да пише истината за българската героична история. Това е надпартийна, това е национална кауза. Искаме си здравото българско семейство, образовани, грамотни, млади хора, които да знаят историята“, каза тя.

Нинова категорично заяви, че БСП ще продължи и битката в защита на паметниците и няма да позволи нито един паметник да бъде разрушен, защото те са част от историята на българския народ и трябва да се пазят и помнят. Лидерът на партията припомни и организираните от социалистите мероприятия в защита на паметниците, историята и културата – протестът жива-верига в защита на Паметника на Съветската армия в София, както и Походът на мира и живата верига около Паметника на Альоша в Пловдив.

Корнелия Нинова посочи, че българският народ днес е изправен пред следния избор: десни, либерални, глобалистки, военнолюбиви и джендърски партии или лява, социална, с грижа за хората, със защита на националните интереси партия – а именно БСП.

„Това са двете алтернативи – ПП-ДБ и ГЕРБ не са алтернатива един на друг, те са едно и също. Те гласуваха заедно по големите политически въпроси за България. Те гласуваха заедно новите F-16, гласуваха заедно за джендърско законодателство, гласуваха заедно за премахването на паметници. Карат се единствено за това кой е откраднал повече – дали единия от асфалта, или другия от газа. Истинската алтернатива е „БСП за България”, категорична бе тя.

 

 

 

„Последните две години постоянно ни се създават партии-двойници – „Продължаваме промяната“, „Български възход“, сега „новата левица“ – с една единствена цел, да отлеят от БСП и да ни обезсилят. Защото през всичките тези години ние не се предадохме и не продадохме вас – българските социалисти, българския народ и българския национален интерес – така ще бъде и занапред“, каза лидерът на БСП.

„Уверена съм , че можем да постигнем всичко, защото вие сте нашата сила.Няма как да бъде спрян стремежът на българския народ към справедливост, солидарност и свобода. Ние ще се борим докарай за това, ние ще сме социалният щит. Ще сме партията на мира, която спасява българското семейство и българските деца, които са бъдещето на България. Победа! Ние сме номер 1в бюлетината, гласувайте”, призова Корнелия Нинова.

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *