tishev12.m (1)

Николай Тишев :Заедно с моите колеги-парламентаристи призоваваме за прекратяване на огъня

 

 

 

Във връзка с ескалацията на напрежението и водещите се бойни действия в Нагорни Карабах, Николай Тишев – в качеството си на председател на Парламентарната група за приятелство “България – Армения”, изпрати писмо до г-н Вахе Енфияджян – зам.-председател на Арменския парламент и Председател на групата за приятелство „Армения – България“ .

 

„Заедно с моите колеги-парламентаристи призоваваме за прекратяване на огъня и за връщане към установения формат на преговори под егидата на Минската група на ОССЕ и нейните съпредседатели. Дълбоко вярваме, че не съществува друга алтернатива за постигане на устойчиво решение на конфликта”, гласи позицията.

 

В писмото е посочено още, че, имайки предвид съществуващите вековни исторически и културни връзки между българския и арменския народ и предвид наличието на голяма арменска общност в България, Групата за приятелство „България – Армения“ настоява за незабавно прекратяване на огъня без предварителни условия.

„Смятаме за наш дълг да подкрепим мирното разрешение на конфликта и запазването на всеки един човешки живот”, пише в заключение Николай Тишев.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *