2

Нетрадиционни начини за полагане на плочки в банята и кухнята

 

Не е необходимо да се харчат пари за дизайнерски плочки за един обикновен ремонт на баня. С различните варианти за полагане на теракот, не само може да се създадат уникални модели на пода и стените, но също така и да се промени визуалното възприятие на пространството. В тази публикация се представят четири оригинални и прости начина за ремоделиране на банята, които същевременно са щадящи за бюджета.

 

  1. Мека смесица от различни видове плочки за баня. Ако конвенционалната ивица по стените изглежда монотонно и скучно, се опитайте да изгладите ръбовете на прехода между различните видове плочки. Например, границите, облицовани с черни плочки могат да се движат безпроблемно от една стена към друга или от пода към тавана. Този дизайн изглежда страхотно и анимира монотонното пространство.

 

  1. Цветен килим на пода. Ако големината на пространството го позволява, на пода може да се положи красив и сложен модел от плочки. Добре е да се има предвид, че стените на такова интериорно решение е добре да бъдат едноцветни, в противен случай стаята ще изглежда безвкусно.

 

 

  1. Модерен градиент (gradient). Същността на тази градация е подреждане във възходящ ред на различни нюанси на един цвят плавно и преливащо се един към друг. В резултат на това, цветът на повърхността леко променя наситеността си. Така, например, на пода може да се инсталират черни плочки, на границата на пода и стените – черни и сиви, в средата на стената – сиви, в горната част на стената – светло сиво, а таванът да се боядиса бял. Колкото по-малък е размера на плочките – толкова по-добре. Границите между цветните преходи е добре да бъдат, колкото е възможно по-гладки.

 

  1. Съчетанията от хоризонтално, вертикално и диагонално редуване на плочки. За комбинация от различни области да стане още по-оригинален стил, може да се добави варов разтвор в ярък цвят, който да контрастира с тона на плочките. Тази техника превръща интериора в ефектен и практичен, като изисква едва минимални разходи.

 
Източник: bania24.com

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *