IMG_8779

Наследникът на ББЦ се роди, казва се „Презареди България“

 

 

Презареди България“ ще е името на новият политически проект на Николай Бареков. В ръководството на партията – наследник на ББЦ влизат дългогодишният политически сътрудник на Бареков в ЕП и ЕКР Георги Балабанов, брат на известния телевизионен комик и имитатор на Бойко Борисов Ненчо Балабанов и видният юрист Катя Иванова, член на ЦИК.

Това стана ясно по време на провелия се днес Трети национален конгрес на партията, който прерастна в Учредителен за новият проект. За лидер на партията единодушно беше избран Николай Бареков. Зала 6 на НДК беше препълнена, въпреки че над 500 членове и симпатизанти бяха затрупани от преспи и лавини и не са успяха да стигнат до София.

Над 200 000  българи за една седмица са гласували в интернет какво да бъде името на новата партия. Безспорен фаворит – с над 60% се оказало името „Презареди България“. В анкетата са били вкючени още имена като „Презареждане България“, „Българско Възраждане“, „Ново начало“ и други. По време на Конгреса симпатизантите и членовете на партията имаха също възможност да дадат своя глас. Те също подкрепиха онлайн фаворита и  гласуваха за него  с пълно мнозинство

Преди Конгреса се проведе конференция на тема „Европейските аспекти в борбата с корупцията“. Специален гост-лектор на събитието беше бившият премиер на България Ренета Инджова. В нея трябваше да бъде вземе участие и премиерът на Сърбия Зоран Живкович, но на път за събитието тази сутрин той бе възпрепятстван заради блокаж на пътя в Сърбия. „Ще организираме отново неговото гостуване.

Но имаме високата чест да сме удостоени с присъствието на единствения български премиер от прехода, който си тръгна от властта с високо вдигната глава –  Ренета Инджова. Тя не е член на нашата партия, но симпатизира и одобрява нашите идеи“, обърна се към залата Бареков и отправи благодарности към присъстващите.

В рамките на конференцията по подобие на най-древния демократичен документ от Средновековието „Магна харта“ симпатизантите на Бареков и членовете на партията му приеха „Малка Харта“ – документ, гарантиращ правата на гражданите и малкия бизнес. В нея се застъпват идеите за мандатност на всички национални политически длъжности, свободна от политици съдебна система, мажоритарен избор на депутати, съдии и прокурори, както и важните стъпки за подобряване на образованието и медийната среда.

Бареков направи обзор на управлението на  България и констатира, че страната ни е останала най-бедната държава в Европа. Корупцията и бедността са в симбиоза, заклчючи Бареков и поясни, че корумпираните политици правят народа беден.

 „Вече 8 години Борисов управлява България. Няма да го обвинявам в кражба на пари, а само в липса на държавническо мислене“, отсече той.  „След предприсъединителните фондове, вместо да се повдигне духа на българския народ и да се повиши благоустройството, инфраструктурата, бизнесът да бъде подкрепен, те корумпираха още повече политическия елит“, категоричен е еводепутатът. Тези пари бяха разпределяни еднолично от няколко политици, които се броят на пръстите на едната ми ръка, смята Бареков.

Членството на България в ЕС се оказа скромна стъпка за нас – почти нищо не спечелихме, смята евродепутатът. “Ако Европа я няма, България щеше да бъде една Мутроландия. Щяхме да сме във времената на г-жа Инджова, когато мафията си имаше държава. Но дали сега е по-различно?“, обърна се той към препълнената зала. Липсата на справедливост този път ще изкара народа по площадите, тепърва предстои глад в България, убеден е Бареков. Сълзите, потта и кръвта предстоят от тук насетне – когато видим продънения държавен бюджет и разбитата държавна машина, прогнозира евродепутатът.

Бившият премиер на България Ренета Инджова заяви, че е време да се постави едно ново начало и обяви, че подкрепя напълно Бареков в поетата инициатива. „Преди много години започнах битка с един тогава формиращ се елит, една мафия, организирана във вид на престъпнически групи, но  върху мен беше приложена процедура на изключване, моите каузи и идеи не успяха и аз изгубих смисъл“,  призна Инджова.

„Радвам се да видя, че днес продължават да се водят борби, които аз водих, но които за жалост днес са още по-трудни и изискват още по-голяма жертвеност“, заяви бившият премиер и пожела на Николай Бареков на добър час и добър път. „Той има силите, чара и шанса да ви води“, каза на финала Ренета Инджова, след което последваха бурни аплодисменти в залата.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *