18921977_309843519466461_3257337737480295110_n

„М-Бус” подкрепи инициативата „Започни просто – засади дърво”

 

Транспортна фирма „М-Бус” подкрепи инциативата „Започни просто – засади дърво“ на художника Цветомир Илиев. Младият човек, чиято мисия е да засади 20 декара с дървета в Еленския Балкан, се обърна към превозвача с интересно предложение – да осигури транспорта на двама доброволци от Бургас.

„Бяхме впечатлени от енергията, с която този мъж иска да запази красивата гледка в Балкана. Той сподели, че живее и работи в живописно планинско селце, но онова, което вижда при честите си разходки е интензивното изсичане на горите”, обясняват от „М-Бус”.

Така те се включват в инициативата и осигуряват отиването и връщането на двете бургазлийки, които заедно  с още 12 доброволци в продължение на 8 дни засаждат дръвчета.

„Обезлесяването и масовата сеч е сериозен екологичен проблем, за чието решаване са необходими обединените усилия на много хора. Гората се възстановява бавно, затова е нужно дългосрочно планиране”, заявяват участващите в „Започни просто –  засади дърво”.

От „М-Бус” са категорични, че тази инициатива заслужава адмирации и трябва да бъде организирана в различни части в страната.

„Надяваме се да има още много доброволци, които са готови да засадят дърво и да запазят не само красотата, но и белите дробове на планетата”, казват още от „М-Бус”.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *