alex

Млад мъж от Бургас даде шанс за живот на трима души

 На снимката : екипът на УМБАЛ „Александровска“, където са извършени трансплантациите на бъбреците.

30-годишен мъж от Бургас, загинал при инцидент, даде шанс за живот на трима души. След разговор с екипа на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на УМБАЛ Бургас и координатора по донорството д-р Милена Минева, близките му взимат благородното решение да дарят органите му и да спасят  живота на трима, чакащи трансплантация.

 

Органите – бъбреци и черен дроб, са взети вчера в УМБАЛ Бургас и транспортирани в столицата. Късно снощи са направени трансплантациите. Бъбреците са трансплантирани в УМБАЛ „Александровска“ на двама мъже, избрани между шестима кандидати: Н. К. на 48г. от гр. Годеч и М. С. на 52г. от гр. Петрич.

И двамата са на хемодиализа от 2016 година. Трансплантираните се възстановяват в реанимация, състоянието им е стабилно. Черният дроб е подготвен за трансплантация в Университетска болница „Лозенец“.

 Екипите на трите лечебни заведения са съпричастни към скръбта на семейството на починалия и благодарят за хуманното решение за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *