harta-3

Младежки политически формации подписаха Харта за борба срещу насилието

По инициатива на АБВ-Младежи София, няколко младежки политически формации подписаха Харта за борба срещу насилието и езика на омразата

 

harta-2По инициатива на АБВ-Младежи София, няколко младежки политически формации, сред които ДПС, ПП „Движение 21” и Движение „Гергьовден“, подписаха Харта за борба срещу насилието, агресията и езика на омразата. Предстои документът да бъде подкрепен и от представители на БСП и ВМРО. До инициирането му се стигна след провеждането на футболен турнир под надслов „Спортът сплотява“, който бе организиран от младежите на Алтернатива за българско възраждане през месец декември 2017 г.

Събитието се състоя в централата на Българския футболен съюз в присъствието на вицепрезидента на организацията Михаил Касабов и члена на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов. Двамата приеха идеята футболния турнир  да стане традиционен.

„Надявам се, че този турнир ще стане традиционен. Ако не ежемесечен, поне ежегоден. Каквото зависи от нас – ще помогнем“, заяви Михаил Касабов. Думите му подкрепи и Емил Костадинов, който изрази увереност, че младежките политически организации ще успеят да привлекат още участници за бъдещите надпревари.

В Хартата за борба срещу насилието, агресията и езика на омразата е записано, че представителите на младежките организации на подписалите я политически сили ще работят за:

  • Повишаване на информираността и ангажираността на младите хора в България в превенцията на агресията, насилието и престъпността;
  • Въвеждането на обучение по граждански и човешки права, като задължителен предмет в училище;
  • Социалните политики да предлагат повече възможности за включване на младите хора.

 

В документа младежите изразяват категорично несъгласие с всички прояви на ксенофобия и дискриминация, свързани с раса, пол, етнос, социален произход, език, политически убеждения и др. Поема се и ангажимент за полагане на системни усилия за възпитаване у подрастващите на социални умения и нагласи, които не допускат насилие във взаимоотношенията.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *