2

Любовна драма в Слънчев бряг

37 годишен мъж с чисто съдебно минало е извършител на убийството на 55 годишен бизнесмен и прострелването на 22 годишно момиче, осъществено снощи около 21.14 ч. в л.а. „Мерцедес”, със софийска регистрация, спрян в района на к-с „Сън вилидж” в Слънчев бряг.

Задържаният се опитал да премине границата през ГКПП Лесово, но е арестуван в резултат на светкавичните действия на служителите от ОДМВР – Бургас, съобщи на извънреден брифинг пред сградата на РУП Несебър главният секретар на МВР – главен комисар Младен Маринов.

Причини за прострелването са ревност и неизяснени лични отношения между 37 годишния задържан и младото момиче. „Точната връзка между тях тепърва ще се уточнява”, заяви още главен комисар Маринов, като сподели, че според свидетели познанството между тях датирало от около месец. 22 годишното момиче пострадало тежко при стрелбата, претърпяло е хирургични интервенции и е настанено за лечение в УМБАЛ – Бургас с опасност за живота

Установено е, че 37 годишния мъж притежавал законно огнестрелно оръжие, с което се сдобил по повод работата си, като управител и лице, работещо с парични средства в различни фирми. В процес на изясняване е дали това е оръжието, с което е извършено прострелването.

Главният секретар на МВР Младен Маринов уточни, че на задната седалка в лекия автомобил „Мерцедес” седели още двама души, станали преки очевидци на стрелбата. Същите вече са разпитани, като свидетели. По техни данни първо е застрелян 55 годишния мъж, а след това е стреляно и в момичето.

Според Административния ръководител на Бургаска Окръжна прокуратура – Георги Чинев, държавното обвинение ще иска постоянен арест за извършителя на тежкото престъпление, извършено с особена жестокост. Ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство.

Print Friendly

Автор: Пресцентър на МВР-Бургас


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *