koi-e-tony-bloom (1)

Кой е Тони Блум и как той победи коефициентите

В този текст ще ви запознаем с мистичния собственик на футболния клуб Brighton – Тони Блум? Защо въобще говорим за него? И какви са тези коефициенти, които той е победил? Тони Блум е англичанин на средна възраст, с ръст близък до средния, собственик на един от средняшките отбори в лицето на ФК Брайтън енд Хоув Албиън (да ме извиняват феновете на „чайките“), но всъщност е една изключително голяма и дори бих казал величествена личност.

Тони е роден в Брайтън на 20.3.1970г. Той е професионален гемблър и покер играч. Феноменалното при него е, че е един от малцината в световен мащаб, 10%те от 10%те, които са успели да натрупат състояние от хазарт, и то не от страната на букмейкъра или казиното, а от страната на играещите. Тони Блум, или както е известен още като „The Lizard” (Гущера) е собственик на Star Lizard Consulting – професионална бетинг и гемблинг къща, която управлява средствата на своите клиенти. Разбира се, не всеки може да вкара парите си в Star Lizard и да почне да печели от прогнози на Висшата Лига на Англия.

За да станеш част от мултимилионния бизнес на Тони определено се минава през доста сита. Основният офис на консултантската фирма е разположен в Камдън, Северен Лондон, където професионалисти анализират коефициентите и търсят математически изгодна стойност в тях. Всеки един служител подписва множество документи, свързани със забраната да изнася информация за залозите, които се случват в компанията. Основният маниер на игра е свързан с азиатския хендикап, а букмейкърските къщи, които приемат залозите на Тони и компания са основно с далекоизточен произход.

„Ние не казваме, че нещо със сигурност ще се случи, ние твърдим, че е ужасно вероятно то да стане факт“ – това са думи на служител на Star Lizard, което е и основната максима зад която се движи компанията. Блум е разделил този си бизнес на четири отдела, които макар и да работят в екип, са частично изолирани като комуникация един от друг с цел конфиденциалност.

Първият тим извлича данните – чистата математика, която се крие зад потенциалните вероятности за развоя на даденото спортно събитие. Другият екип проверява стойността на коефициентите, стоящи зад тези вероятности и предава работата към следващите си колеги по линията, които преценяват кои от тези възможни варианти са „най-вероятните сред най-вероятните“ и кои са най-високите коефициенти, стоящи зад тях.

Последният екип поставя самите залози на клиентите, като е в постоянна комуникация (най-често по телефона) с азиатски букмейкърски къщи. Толкова е просто… за жалост само за Тони Блум и малцината, които са успели да се домогнат до неговия бизнес модел. Най-изкушаващото от това да бъдеш част от екипа на Star Lizard не е самото твърдо възнаграждение, ами бонусите, до които имаш възможност да се домогнеш. „Гущера“ има свои собствени средства, които инвестира в своя бизнес модел и с които също играе по вече изградения от неговата компания път.

Ако срещите биват познавани с висока успеваемост, то всички ще бъдат щастливи – и Тони, и Star Lizard, и клиентите му, както и самите служители, тъй като те получават процент от този натрупан капитал, част от който се разпределя между тях като бонус.

На този етап за всеобща жалост е почти невъзможно да се домогнем до благините, предоставяни от фирмата на Блум, но бихме могли да се задоволим, че и дори да останем доволни с някои от родните съветници по залагания и хазарт. Футболни-Прогнози е подобна онлайн платформа, където специалисти в спорта и предоставянето на футболни прогнози следят и анализират всевъзможна информация, която да извлече най-добрата възможност за крайния резултат от дадена среща.

Желаем ви успех в залозите!

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *