photo3

Коалиция „АБВ – Движение 21“ регистрира листите си за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори

 

 

Коалиция „АБВ – ДВИЖЕНИЕ 21“ регистрира листите си за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Председателят на ПП АБВ Константин Проданов е водач в 27-ми МИР – СТАРА ЗАГОРА и 23-ти МИР – СОФИЯ – ГРАД. Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева застава начело на листите в 3-ти МИР – ВАРНА и 24-ти МИР – СОФИЯ- ГРАД.

Около 90 % от листата е съставена от висшисти, половината са млади хора, има почти равно представителство на двата пола – мъже и жени.  Кандидати за депутати на коалицията са експерти в различни области, сред които лекари, юристи, икономисти, преподаватели и др.

 

ЕТО И ПЪЛНИЯТ СПИСЪК НА ВОДАЧИТЕ НА ЛИСТИ НА КОАЛИЦИЯ „АБВ – ДВИЖЕНИЕ 21“ ЗА СТРАНАТА:

  1. 1-ви МИР – БЛАГОЕВГРАД : ВЛАДИМИР ЕЛЕЗОВ – ПП АБВ
  2. 2-ри МИР – БУРГАС : РУМЕН ПЕТКОВ – ПП АБВ
  3. 3-ти МИР – ВАРНА : ТАТЯНА ДОНЧЕВА – „ДВИЖЕНИЕ 21“
  4. 4-ти МИР – ВЕЛИКО ТЪРНОВО : НИКОЛАЙ ИЛЧЕВ – ПП АБВ
  5. 5-ти МИР – ВИДИН : ИВАН АСПАРУХОВ – ПП АБВ
  6. 6-ти МИР – ВРАЦА : ИВАН АСПАРУХОВ – ПП АБВ
  7. 7-ми МИР – ГАБРОВО : ПЛАМЕН МАРКОВ – „ДВИЖЕНИЕ 21“
  8. 8-ми МИР – ДОБРИЧ : МИЛКО ПЕНЧЕВ – ПП АБВ
  9. 9-ти МИР – КЪРДЖАЛИ : ПАВЕЛ КРАЛЕВ – ПП АБВ
  10. 10-ти МИР – КЮСТЕНДИЛ – ЮРИЙ ХРАНОВ – ПП АБВ
  11. 11-ти МИР – ЛОВЕЧ : ДАНАИЛ ГЕОРГИЕВ – „ДВИЖЕНИЕ 21“
  12. 12-ти МИР – МОНТАНА : ПЕТЪР ПЕТРОВ – ПП АБВ
  13. 13-ти МИР – ПАЗАРДЖИК : ТРЕНДАФИЛ ВЕЛИЧКОВ – ПП АБВ
  14. 14-ти МИР – ПЕРНИК : ПЕТЪР ПЪРВАНОВ – ПП АБВ
  15. 15-ти МИР – ПЛЕВЕН : РУМЕН ПЕТКОВ – ПП АБВ
  16. 16-ти МИР – ПЛОВДИВ – ГРАД : ГЕН. МИХО МИХОВ – ПП АБВ
  17. 17-ти МИР – ПЛОВДИВ ОБЛАСТ : ВЛАДИМИР МАРИНОВ – ПП АБВ
  18. 18-ти МИР – РАЗГРАД : КРИСТИЯН КАЛЧЕВ – „ДВИЖЕНИЕ 21“
  19. 19-ти МИР – РУСЕ : КИРИЛ ЦОЧЕВ – ПП АБВ
  20. 20-ти МИР – СИЛИСТРА : ДОЦ. Д-Р ГЕОРГИ КЮЧУКОВ – ПП АБВ
  21. 21-ви МИР – СЛИВЕН : ИВАН СЛАВОВ ИВАНОВ – ПП АБВ
  22. 22-ри МИР – СМОЛЯН : ПРОФ. ЛЮБОМИР ХАЛАЧЕВ – ПП АБВ
  23. 23-ти МИР – СОФИЯ – ГРАД : КОНСТАНТИН ПРОДАНОВ – ПП АБВ
  24. 24-ти МИР – СОФИЯ – ГРАД : ТАТЯНА ДОНЧЕВА – „ДВИЖЕНИЕ 21“
  25. 25-ти МИР – СОФИЯ – ГРАД : МАРИАНА ТОДОРОВА – ПП АБВ
  26. 26-ти МИР – СОФИЯ – ОБЛАСТ : ДОЦ. ПЛАМЕН РАЛЧЕВ – „ДВИЖЕНИЕ 21“
  27. 27-ми МИР – СТАРА ЗАГОРА : КОНСТАНТИН ПРОДАНОВ – ПП АБВ
  28. 28-ми МИР – ТЪРГОВИЩЕ : ЙОРДАНКА ГЕОРГИЕВА – ПП АБВ
  29. 29–ти МИР – ХАСКОВО : ЛИДИЯ ЧОРБАНОВА – „ДВИЖЕНИЕ 21“
  30. 30-ти МИР – ШУМЕН : МАРИН КИРОВ – ПП АБВ
  31. 31-ви МИР – ЯМБОЛ : ГЕН. МИХО МИХОВ – ПП АБВ

…………………………………………………………………………….

Константин Проданов: Ние сме алтернативата на двуполюсния модел

Ще дадем алтернатива на двуполюсния модел. Нашата цел са хората с модерно ляво и социално мислене, които не виждат алтернатива в партиите от статуквото. Това заяви в ефира на радио „Фокус“  председателят на Алтернатива за българско възраждане и съпредседател на коалиция „АБВ – Движение 21“ Константин Проданов. „Базата, на която стъпваме е резултатът, който нашите двете формации постигнаха на президентските избори преди около 2 месеца. Там получихме доверието на около 200 000 души.

Това е около 5 процента от гласоподавателите, които се очаква да отидат до урните на 26 март. Ако реализираме този потенциал, това означава около 15 народни представители. Това обаче за мен е само стартова позиция. Моята амбиция е ние да надскочим чисто аритметичния сбор и се надявам да привлечем,  не само нашите твърди ядра, но и всички останали хора с ляво, социално мислене, които не приемат настоящия двуполюсен модел.

Той за съжаление се връща,  и то в може би най-лошия си вид, този от средата на 90-те години, когато на хората им се налагаше да гласуват с отвращение за по-малкото зло. Точно на този модел  ние се опитваме и ще дадем реална алтернатива“.

Проданов коментира и приоритетите пред коалицията, като посочи, че особен акцент ще бъде поставен върху преодоляването на регионалните проблеми. „Във всеки един регион на страната има специфика, която ще вземем предвид. Нашите представители по места формулират местните проблеми, за които ще търсим решения, както на местно, така и на национално ниво.

По отношение на националните ни послания, те са базирани на нашата същност, като лявоцентристка коалиция. Това ни прави много ясно позиционирани в политическото пространство. Нашите послания са леви те са свързани например с промяна в данъчната политика, премахване на плоския данък за физически лица, въвеждане на прогресивна данъчна скала и необлагаем минимум за хората с най-ниски доходи.

Искаме преструктуриране на икономиката ни и насочването й към сектори с висока добавена стойност. Поставяме и акцент върху демографското развитие. Искаме да спрем изтичането на мозъци от страната. Имаме и идея да подпомогнем младите родители  – работещите майки. Една от идеите, които  предлагаме, е майчинските през втората година да бъдат изравнени с размера на минималната работна заплата, както и тези майчински да се плащат дори и ако майките се връщат на работа преди да е изтекъл тоз двугодишен срок на майчинство.

За „Движение 21“, както и за нас основен приоритет  е и съдебната реформа. Защото една от явните причини българската икономика да не работи е липсата на правосъдие, на адекватна защита на собствеността и интересите на хората с бизнес“.

В заключение Проданов бе призован за коментар и по отношение на предходното управление на ГЕРБ.  „За мен като икономист  най-големият провал е финансовата и икономическата политика. Ръстът, който виждаме на този сектор,  в момента е крайно недостатъчен за да догони страната ни средноевропейското равнище.Това според нас може да се случи.

Но ще стане само с активното участие на държавата, която в момента обаче, вместо  да прави нещо просто е абдикирала от проблема,  а мантрите за стабилност на фона на срива на преките чужди инвестиции с повече от 50 процента за миналата година, звучат нереалистично“, посочи той.

По думите му предходното управление се е провалило тежко и в областта на сигурността и отбраната на страната и особено по отношение на външната ни политика, където България е пропуснала шанса си да излъчи главен секретар на ООН, продължава да държи вакантно своето място в ЕК, загубила е лидерската си позиция на Балканите и е влошила отношенията си с редица страни, традиционни нейни партньори.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *