carewo

Кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Димитър Данчев на срещи в Созопол и Приморско

Димитър Данчев: Важно е да се гласува на евроизборите, за да се промени както България, така и Европа

„Най-важният въпрос, който поставят хората, е за смисъла на евроизборите. На тези избори има смисъл да се гласува, за да се промени както България, така и Европа“. Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Димитър Данчев на среща с жители на Приморско. „Тази коалиция, която ни управлява в България – представителите на ЕНП, ГЕРБ, с участието на консерваторите и либералите, в нашия случай патриотите и ДПС, ни управлява и в ЕС. И затова с промяната в България, можем да направим и промяната в Европа“, допълни той.

По думите на Данчев, в хората се е натрупало голямо недоверие към Европа – че тя може да промени нещо в страната ни. „Европа може да бъде спасена, като бъде променена!“, подчерта той.

Според кандидата за евродепутат, за да останат младите хора в България, ние трябва да използваме максимално това, което получаваме по линия на ЕС, тези пари, които идват, да стигат до младите, до обикновения предприемач и до малкия бизнес.

Димитър Данчев коментира, че на всички срещи в цялата страна хората поставят въпроси основно по вътрешнополитически теми. „За българите най-важни са доходите, здравеопазването, образованието, намирането на нормална работа, тъй като голяма част от хората в България живеят изключително бедно. Тези теми са и европейски“, каза той.

60542563_890410984631601_1478543311986753536_nПо време на среща с жители на Царево Данчев посочи, че Европа може да помогне за подобряване на жизнения стандарт в страната и повишаването на доходите. По думите му, ако се обединим около определянето на един стандарт за минималната работна заплата и пенсия, ако целим привличането на повече инвестиции в България, създаването на повече работни места, това може да се случи.

„За създаването на нови работни места са нужни целенасочени инвестиции. Необходима е активна роля на държавата в този процес, както и активна роля на представителите ни в ЕП при определяне на бюджета и разпределение на средствата за преодоляване на дълбоките неравенства“, посочи още кандидатът за евродепутат.

Димитър Данчев се срещна и с жители на Созопол.

Данчев бе придружаван от народните представители от “БСП за България” Петър Кънев и Николай Тишев.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *