Д.Саватева

Кампанията за пострадало семейство от с.Кости продължава

Кампанията за пострадало семейство от с.Кости продължава, търсете сините кутии

Със специални дарителски кутии продължава кампанията в подкрепа на семейство Ангелови от село Кости, чиято къща бе изпепелена в пожар преди седмица. Идеята е на народния представител от ГЕРБ-Бургас Диана Саватева, която е запозната с инцидента и поддържа контакт с пострадалото семейство. Структурата на ГЕРБ-Бургас също подкрепи каузата с дарена техника.

В рамките на приемния си ден в Царево, бургаският депутат заедно с кмета Георги Лапчев се срещнаха с Мартина Димова, която е администратор на групата „Да помогнем на семейството от село Кости“ във Фейсбук. Уточнено бе, че две сини, брандирани кутии ще бъдат поставени в хранителни магазини – първият от тях се намира в Лозенец, на ул. „Странджа“. Вторият търговски обект е разположен в Царево на ул. „Хан Аспарух“.

Община Царево също подкрепи кампанията за подпомагане на семейство Ангелови с неща от първа необходимост. Бяха обявени и още пунктове за събиране на средства в Царево – ФРОНТ ОФИС, ВиК Царево, както и в сградата на Кметство Лозенец.

Диана Саватева се срещна и с близки на загиналия велосипедист Евелин Дуков. Те обсъдиха с нея възможности за законодателни промени за повишаване на наказателната отговорност на водачите в нетрезво състояние. Предстои конкретно предложение да бъде изпратено до деловодството на парламента в близките дни.

„Инцидентът с изгорялата къща в с. Кости е сигнал, че опасността от пожари по селата, където хората се отопляват предимно с дърва, не е за пренебрегване. Зимният сезон е времето на най-активно отопление на дома, в този период се увеличават и рисковете от пожар в дома. Отношението на общината и дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е отговорно, преди началото на всеки отоплителен сезон се провежда информационна кампания за превенция“. Това коментира Диана Сатева пред възрастните жители на Царево.

Те се срещнаха с бургаския депутат в пенсионерския клуб в морския град и обсъдиха актуални въпроси, свързани с бюджета на общината, инфраструктурни проекти и бъдещи творчески инициативи на клуба. Към дискусията се присъедини и кмета Лапчев.

Мартина Димова присъства на срещата и сподели пред пенсионерите какво до този момент е направено по отношение на пострадалото семейство от с. Кости. Възрастните хора също изразиха готовност да се включат активно в дарителската кампания, обединила жителите на община Царево.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *