Social housing - dirty house facade

Как да изберем материали за хидроизолация ?

 

За защита на различни видове строителни конструкции има много технологии, свързани устройства, инструменти, инструменти и оборудване на търговските етажи са представени в широка гама. Нека видим материали за хидроизолация включват, за какво и как се използват. Да се запознаем с предимствата и недостатъците на подвидовете, техния принцип на действие.

Общо описание на материалите

Хидроизолационните материали са съединения, които са в състояние да устоят на проникването на влага. Материалите са необходими, за да се осигури надеждна защита на определени конструкции от вредното въздействие на директния контакт с вода. По-специално, влагата води до гниене на дървото, образуване на гъбички и мухъл, развитие на бактерии, деформация на паропропускливи основи и корозионни процеси върху метални повърхности. Ако в същото време се наблюдават температурни разлики в диапазона с отрицателни и положителни показатели, тогава дори бетонни или керамични предмети се напукват.

Приложение

За защита на вертикални или хоризонтални основи се използват различни водоотблъскващи материали. Това може да бъде основа с покрив, подове със стени в отопляема или студена стая, тротоари, кладенци или изкуствени резервоари. Изборът се прави, като се вземат предвид техническите характеристики и технологията на монтаж на конкретна проба.

Обща класификация

Съществуват няколко вида материали за хидроизолация според тяхното приложение, технология на полагане и предназначение. Също така за класификация се вземат предвид критерии като физическа производителност, химичен състав, принцип на работа. Всеки от параметрите се взема предвид при избора на правилния инструмент за конкретен обект.

За под

Хоризонталната основа може да се обработва с почти всеки състав. По-често изборът на занаятчиите спира на ролкови материали, покритие или под формата на суха смес, която трябва да се разрежда с вода преди употреба. Мастиците се нанасят само по студена технология. За продуктите в течно работно състояние едно от определящите свойства е дълбокото проникване. Такива проби са в състояние допълнително да укрепят повърхностните слоеве на основата.

За стени

Вертикалната основа може да бъде в контакт със земята, да бъде над земята, работната повърхност е вътре в къщата или от предната страна. Естеството на обекта също принадлежи към критериите, определящи избора: плътен бетон, порести блокове, тухла, дърво. Тук можете да използвате покривни хидроизолационни материали, сухи смеси, платна. По-често защитата на стените се извършва едновременно с два вида хидроизолация, например мастики с ролки, течности с мазилки.

За мазето

Тук по-често разглеждаме опциите, които се избират за стените вътре в сградата. Само в този случай материалите могат да се използват и за работа на открито, ако помещенията не са жилищни или активно използвани. Тъй като вътрешната декорация рядко се предвижда в сутерена, ще бъде по-надеждно да се използва хидроизолация тип покритие с възможност за проникване дълбоко в основната структура. Това намалява риска от отлепване, увеличава вероятността от образуване на монолитно покритие (включително на тавана, ако е необходимо).

За основа

В случай на основа, най-често майсторите избират рулонни материали за хидроизолация. Те са лесни за монтаж, издържат на механично натоварване или натиск от конструкции без деформация и загуба на качество. Платната покриват както основата на къщата, така и слепия участък за декоративно довършване, както и минералната възглавница за бетонните елементи на сградата. Тук също се използват мастики, но като допълнителна защита, запечатвайки шевовете между листовете, залепвайки ги към твърда основа.

За тръбопровод

За компактни в напречно сечение, но дълги и криволичещи канали, не винаги е удобно да се използва ролкова хидроизолация. Композициите за боядисване са подходящи, но почти всички не са достатъчно дебели, за да образуват равномерно покритие. Следователно, тук се използват проби от тип залепване. Основното е да изберете правилното решение, като вземете предвид температурата и механичните условия на работа на тръбопровода.

Изисквания

Независимо от класификацията на хидроизолационните материали, към всички проби се налагат редица общи изисквания. Най-важното е способността да издържат на директен контакт с вода и да не я пропускат към защитения обект. Но в същото време паропропускливостта е важна, за да може основата да „диша“. Тъй като в по-голямата си част работата на една или друга основа е свързана с температурни промени, съставите трябва да запазят качествените си показатели и желаната форма при нагряване и замразяване за дълго време (в границите, декларирани от производителя). Тук също се вземат предвид якостта на опън и еластичността. Инертността към биологични образувания (гъбички, мухъл, бактерии) и химически реагенти също може да се счита за общо изискване.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *