Da_Dadem_Dobar_Primer_s_Viber_Stikeri

„Да изчистим България заедно“ с дигитална образователна инициатива във Viber

„Да изчистим България заедно“ с дигитална образователна инициатива във Viber,насочена към младите

Сайтът „Несебър нюз“ е официален медиен партньор на кампанията !

 Анимирани и озвучени Viber стикери със Зеленко, чатбот и забавна куиз-игра вдъхновяват още доброволци да се включат в голямото чистене на 14 септември

 

 

IMG_20190527_094751

За първи път най-мащабната доброволческа инициатива у нас – кампанията „Да изчистим България заедно”, предоставя възможност на феновете на онлайн общуването да се сдобият с 12 свежи и интересни Viber стикери, в които основен акцент е любимият на малки и големи талисман Зеленко.

„Замисълът им, както и посланието на тазгодишното издание на кампанията – „Да дадем добър пример”, целят да ангажират и стимулират обществото да бъде по-отговорно към околната среда“, каза Атанас Райков, старши директор “Бизнес развитие” на Rakuten Viber за Източна Европа, в ефира на „Тази сутрин“.

 

Da_Izchistim_BG_Together_2

Озвучените и анимирани илюстрации са достъпни от днешния 7 август, като с изтеглянето им потребителите на Viber автоматично ще се абонират и за чатбота на инициативата. В него Зеленко ще бъде пръв помощник на тези, които желаят да получат повече информация за зелените идеи на кампанията, и ще помогне на всички, които искат да разберат как могат да дадат добър пример, като се включат в голямото чистене на 14 септември.

 

Освен да запознае потребителите на Viber с целите на инициативата, в чатбота ще се проведе и образователна куиз-игра, която ще бъде разпределена в 3 кръга, всеки от които ще продължи по 10 дни. Въпросите засягат темите „Опазване на околната среда“, „Чиста България“ и „Да изчистим България заедно“.

При отлично преминаване на всеки един от кръговете, участниците ще се сдобият с бадж за съответната тема, а при успешното събиране на всички баджове – ще получат възможността да се регистрират за участие в томбола с разнообразни награди.

Играта ще продължи до 3 септември, а имената на печелившите ще бъдат обявени на следващия ден на сайта https://daizchistim.bg/.

 

 

От старта си досега, „Да изчистим България заедно” е получила подкрепата на над 2 050 000 доброволци от цялата страна. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 90 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 13 700 нерегламентирани сметища и замърсени зони.

 

 

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *