4-Parvanov-32f82f6a

Георги Първанов: Ще продължа да бъда ангажиран с всичко, което АБВ прави

 

Ще изберем млади и енергични хора, който да застанат начело на партията

Ще продължа да бъда ангажиран с всичко, което  АБВ прави. Ще изберем млади и енергични хора, които да застанат начело на партията. Хората показаха, че искат промяна. Това заяви по време на пресконференция лидерът на ПП АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов. “Народът иска промяна и това не е внушение. Не са само изборните резултати и тези от референдума.  Това се вижда на всяка стъпка. Ако няма зрялост, мъдрост и ангажираност на политическите ръководства, на лидерите, защото в случая лидерството наистина е важно, то тогава това очакване и стремеж на хората към промяна може да избие във всякаква посока. Може да роди, да не дава Господ, чудовища. Да се стигне до крайни варианти, каквито виждаме в други страни, затова и ние се опитваме да дадем знак, че в една партия като АБВ нещата могат да се случват цивилизовано, но да водят към една ясна категорична промяна на политиките, идеите и разбира се, на  хората, които ги реализират. Защото много лесно е да декларираш една смяна на политиките. Да вадиш едни тежки програми, които никой не чете.

Според Първанов промените в ръководството ще бъдат извършени на 15 януари, за когато е насрочен и конгресът на партията, който ще разгледа и актуалните политически теми, както и подготовката на партията за участие в предсрочните избори и нейната политическа платформа за вота.

„На този конгрес съгласно устава, а основните документи трябва да се четат и да се знаят, може да бъде освободен председателят. И това ще се случи. От там нататък аз не бих искал да се занимавам с оперативна работа. Но съм  на разположение и ще продължа да бъда ангажиран с всичко онова, което ПП АБВ прави. С раждането на идеи, с инициативите, с правенето на избори. Сигурно пак ще обиколя страната, както винаги съм го правил, по време на кампанията. Т.е., нашите членове, симпатизанти, хората  ясно ще видят моя ангажимент“.

„Що се отнася до колегите те сами ще посочат. Но тук е мястото да кажа, че не става дума само за господин Петков и господин Калфин, има и други членове на ръководството от моето поколение, които ще отстъпят крачка назад. Ние го виждаме така, че заместник-председателите в момента могат да останат членове на Изпълнителното бюро, а на тяхно място като заместници на бъдещия председател, да се изберат млади и енергични, доказани или доказващи се наши колеги“, посочи лидерът на АБВ.

Думите на Първанов допълниха зам.-председателите на АБВ Румен Петков и Ивайло Калфин. И двамата подчертаха, че с един напълно естествен, открит и дълбоко демократичен вътрешно партиен процес, какъвто се случва в АБВ,  се правят опити за медийни спекулации.

„Чувам от вчера различни коментари. Може би и заради начина, по който беше съобщена новината. Аз лично не виждам кой друг представлява, освен  АБВ политическите ми интереси, и не виждам кой друг  би могъл да ги представлява. Така, че не бързайте да отписвате АБВ, като мен са доста хора. И всички тези намеци, които се тиражират по различните медии, не са верни. И още нещо искам да ви кажа, понеже виждам госпожа Велева. Един полуфалирал сайт, очевидно зависещ много от своите спонсори, току що е написал статия за мен – тя е лъжа!!! Не е вярна“, посочи Ивайло Калфин.

„Дълбоко некоректни и непочтени са внушенията за напускане на партията, за напускане на политиката, за нашето оттегляне. Особено мотивите , които бяха изписани тук и там. Няма да коментирам „творците“. Не е моя работа да се занимавам с нехигиенични повествования! Но искам да заявя много категорично, че никой от нас няма намерение да се дистанцира от ПП АБВ. Напротив, АБВ е кауза, АБВ е решение на проблема в ляво и ние ще продължим с цялата си енергия да работим за тази кауза и за това решение. Защото както и Ивайло Калфин отбеляза, няма друга политическа формация , която може да защити така почтеността в политиката и правенето на политика в името на обществения интерес“, заяви Румен Петков.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *