1729

В състезанието „Ключът на музиката” 49 ученици от СУ”Любен Каравелов” – Несебър се класираха за областния кръг

 

 

76 ученика от IV до VII клас на СУ”Любен Каравелов” – Несебър участваха в общинския кръг на V Национално състезание „Ключът на музиката”. То дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по музика в задължителната подготовка и  създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда.

Националното състезание се проведе чрез писмена самостоятелна работа, в която учениците решаваха 15 задачи, обединени тематично и съобразени с учебния материал, изучен до момента. Решението на първите  шест задачи включваше прозвучаване на музика. Останалите 9 задачи бяха свързани със знания за  музикално-фолклорните области у нас и проследяване на  развитието на музиката през различните етапи и епохи, с определянето на музикални инструменти, изпълнителски състави и оркестри и показване на нотна грамотност.

49 са класираните за областния кръг на националното състезания „Ключът на музиката” –  8 ученика от Vклас, 15 от VI клас, 10 от IV клас и 16 от VII клас. Учениците  се подготвиха за състезанието под ръководството на преподавателите по музика Руска Узунова и Таня Илинова.

                                                  Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly

Автор: Мара МОМЧИЛОВА


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *