Obshtina-Popovo-pyrva-kopka-01-09-2017-01

В община Попово работят здраво

 

Община Попово започна строително-монтажните дейности

за обновяване на публичната инфраструктура

 

Община Попово стартира строително-монтажните дейности за саниране на 6 публични сгради в общината. Това стана на специална церемония по „Първа копка“, на която гостите бяха посрещнати от момичета в национални носии с питка хляб и мед за здраве, а кметът на града д-р Людмил Веселинов разля бутилка шампанско пред сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

 

Тя, както и 3 други сгради на пожарната, на музикалната школа към Народно читалище  „Св. Св. Кирил и Методий 1882 г. “ и административната сграда на Министерство на земеделието, храните и горите, където се помещават Общинската служба по земеделие и Областна дирекция по безопасност на храните – Търговище с офис в Попово ще бъдат санирани със средства на Европейския съюз. Общата разгърната площ на шестте обекта е 1 448,71 м2.

 

В съответствие с изискванията за разходването на европейските средства Община Попово проведе необходимите процедури по възлагане на обществени поръчки. Избрани са както изпълнители на енергоспестяващите мерки, така и фирми за осъщесвяване на авторски надзор и одит на проекта. Одобрени са всички инвестиционни проекти, издадени са разрешения за строеж и предстои започване на физическото изпълнение на мерките за енергийна ефективност , които водят най–малко до клас на енергопотребление „С”.

 

Сградите на Музикална школа и на администрацията на МЗХГ, ще бъдат ремонтирани от „КТ и БСК ИНЖЕНЕРИНГ” ДЗЗД. Консорциумът на фирмите „Калея трейд” ЕООД и „БУЛ СТРОЙ КОНСУЛТ – ВАРНА” ЕООД е спечелил поръчката за първия обект за 94 653,30 лв. без ДДС, а на втория – за 79 912,00 лв., без ДДС. Сроковете за изпълнение са 120 календарни дни, от които 30 – за изработване и предаване на инвестиционните проекти и 90 – за СМР.

 

Четирите сгради на Пожарната ще бъдат ремонтирани от Консорциум ПОЛИ МАНУС” ДЗЗД, в чийто състав са „ПОЛИ ЙОРД” ЕООД и „ДЕКУМАНУС” ООД. Общата цена за изпълнение на договора е 475 133,00 лв. без ДДС, а сроковете – 150 календарни дни, от които 30 – за изработване и предаване на инвестиционните проекти и 120 – за СМР.

 

Строителният надзор ще се осъществява от Агенция Стройконтрол – ВТ” ООД на стойност от 8 746,00 лв.  без ДДС, а одитът – от „Глобъл одит сървисез” ООД за 1 100,00 лв. без ДДС

 

Проектът: „Обновяване на публичната инфраструктура чрез повишаване енергийната ефективност на обществени сгради, предоставящи административни и културни услуги за устойчиво развитие на гр. Попово“, се изпълнява по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони“ и се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Санирането на шестте администратимни сгради ще допринесе за намаляване както на крайното потребление на енергия, така и на емисиите на парникови газове в града, заяви по време на церемонията кметът д-р Веселинов. И подчерта, че проектът има за цел да подобри и достъпа до сградите за хора с увреждания, тъй като предвижда създаването на достъпна архитектурна среда.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *