IMG_6001 copy

В Несебър се преразпределиха заради незаетата квота

Упълномощените представители от партии и коалиции: пп „ГЕРБ”, пк „БСП За  България”, пп”ДПС”, пп „Атака”, пк „Реформаторски блок”, пк”Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”, пк „АБВ” уважиха поканата на кмета на Община Несебър и се явиха на консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии /СИК/, с изключение на пк „България без цензура” /ББЦ/.

Присъстващите на консултациите:  ГЕРБ бе представена от Златко Димитров, Димитър Топалов и Яни Януловот БСП За  България, ДПС от Неслян Тодорова ,Патриотичния фронт НФСБ и ВМРО от Александър Александров /преуполномощен и от „Атака”/ , Реформаторския блок от Стоян Златинов,  и АБВ -Движение 21 от Константин Лефтеров след кратки дебати постигнаха съгласие и разпределиха полагащите има се квоти в секционните комисии заради неприсъстващите от ББЦ.

Златко Димитров предложи присъстващите да проведат допълнителни консултации, които бяха насрочени на същият ден по-късно от 13 ч.В уречения час се явиха всички представители на общината, като отново представители на ББЦ не се явиха.

Секретарят на Община Несебър предложи, присъстващите да се съобразят с разпоредбите на Решение №4237-НС/07.02.2017г. на ЦИК и разпределят оставащите незаети места, спазвайки указанията дадени в това решение.

Предложението беше прието единодушно, след което се премина към разпределение на незаетите места в СИК, като бяха спазени Методическите указания в Решение №4237-НС/07.02.2017г., така се разпределиха и останалите незаети позиции в секционните комисии.

Предложенията на така направените състави на СИК, бяха окончателно обобщени и подготвени за изпращане в Районна избирателна комисия – Бургас.

                                                                      Максим МОМЧИЛОВ

 

Print Friendly

Автор: Максим МОМЧИЛОВ


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *