Capture275

Във връзка с публикации в електронните медии

Във връзка с публикации в електронните медии, съобщаващи, че лидерът на протестите Десислава Иванчева, е подкрепена от партия „Зелените“, сме длъжни да заявим следното:

Десислава Петрова Иванчева е кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет за независим кандидат на район „Младост“ и e подкрепенa от ПП „Нормална държава“.

Още от самото начало на нашите протести поискахме помощ от всички политически сили и тогава се отзоваха единствено от ПП „Нормална държава“ и ни помагат и до днес.

Кандидатурата по никакъв начин не е свързана с партия „Зелените“, която подкрепи друг кандидат за кмет на района.

Апелираме направените публикации да бъдат коригирани и призоваваме медиите да проверяват информацията, която тиражират, тъй като тя заблуждава обществеността и е в нарушение на етичния кодекс на българските медии в частта предоставяне на достоверна информация.

Искаме обаче да декларираме, че в този толкова важен момент за район „Младост“ Десислава Иванчева би приела подкрепа не само от „Зелените“, но и от други партии и сдружения, защитаващи демократични ценности и каузи, за които тя се бори. Изричното условие е това да не предполага политическо обвързване, тъй като Иванчева е независим кандидат за кмет и държи да остане такава.

07. 11.2016
ИК за издигане на независим кандидат за кмет на район „Младост“ – Десислава Петрова Иванчева

За повече информация:
Facebook:  facebook.com/zelenmladost
Десислава Иванчева, председател на Инициативен комитет „За Зелен Младост“

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *