Ивелина Василева

Василева: Не сме съгласни с Йончева да се възобнови “Бургас – Александруполис“

 

 

„Няма как да се съглася с г-жа Елена Йончева, която изказва съжаление, че петролопроводът „Бургас – Александруполис“ е проект, който сме изгубили. Напротив!“. Този статус публикува бургаският кандидат за евродепутат Ивелина Василева от ГЕРБ в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Тя допълни, че „Този петролопровод не се случи, защото десетки хиляди жители на Област Бургас казаха „не“ на риска Черно море да бъде замърсено с петролни продукти. Моите съграждани ясно заявиха, че искат чисто море, искат туризъм и рибарство, искат здраве за семействата си“.

Ивелина Василева, която е и председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите в 44-ото НС, припомни чрез публикацията си, че три референдума, свързани с петролопровода, бяха проведени на територията на област Бургас. „Като зам.-кмет на Община Бургас, през 2008 г., бях председател на работната група по организиране на референдума.

Петдесет хиляди бургазлии се обявиха срещу петролопровода. В Община Поморие 60,12% от имащите право на глас гласуваха, като 98,97% от тях се противопоставиха на проекта. В Община Созопол също казаха „не“ на тръбата“, сподели още пред последователи си във Фейсбук Василева.

Тя е категорична, че мнението на местните хора трябва да се чува. „Повдигането на темата „Бургас – Александруполис“ е грубо незачитане на гласа на жителите на три морски общини. Цинично е това да се случва в центъра на Бургас. Докато битката на БСП е „Бургас – Александруполис“ да се случи, битката на хората край морето е този проект да не се случи“, написа още бургаският кандидат за евродепутат.

Вчера на предизборен митинг в центъра на Бургас водачът на листата на БСП Елена Йончева публично изказа съжаление, че Бойко Борисов е „загробил най-големите инвестиционни проекти“ и посочи петролопроводът „Бургас – Александруполис“ сред тях.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *