Image-1(46)(1)

Бургаски и несебърски полицаи заловиха крадци

Двама криминално проявени мъже / на 49 и 50 години, съответно от Перник и Несебър/ – извършители на крупна кражба от частен дом, разположен в бургаски комплекс, са задържани в резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.

Двамата извършители проникнали в жилището, разположено на първия етаж в бл. 196 в к-с «Изгрев» и обитавано от 31 годишна украинска гражданка с предоставена временна закрила, като откраднали сумата от 30 000 щатски долара и 10 000 украински гривни. Кражбата на паричната сума, съхранявана в скрин в спалнята на жилището, е осъществена за времето от 12.00 ч. до 14.10 ч. на 21.04.т.г.

След извършването й двамата мъже се укрили в комплекс от затворен тип, разположен на територията на Несебър, но благодарение професионалните полицейски действия и работа по «горещи следи», самоличността им е установена и същите са задържани.

При извършените претърсвания на обитаваните от криминално проявените мъже жилища – в стените и в луфтове на касите на вратите са намерени и иззети множество златни накити, колекционерски монети, мобилни телефони, часовници, специализирана електронна техника, технически инструменти и заготовки за преодоляване на заключващите устройства на вратите, както и големи парични суми в щатски долари и украински гривни.

Констатирано е, че двамата криминално проявени мъже извършвали домови кражби от жилища, разположени, както в Бургас – град, така и в областта, обитавани предимно от украински граждани. Несебърлията набирал информация относно набелязаните жилища, извършвал наблюдение, като подробно проучвал района и навиците на обитателите. Впоследствие заедно с перничанина пристъпвали към извършване на кражбите, като основно търсели бързо конвертируеми вещи – златни ценности и парични суми.

При извършване на кражбата ролите на двамата мъже били ясно определени – несебърлията наблюдавал района и играел ролята на «отцепка», а перничанинът извършвал проникването, чрез използване на специализирани технически инструменти.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *