655-402-policiia-patrulka

Бургаските полицаи заловиха измамник

Служители от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас  неутрализираха за пореден път случай на използване на данни от чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.

В условията на неотложност на 24.04.т.г. спецполицаите извършили претърсване в дома на 28 годишния М.М., разположен в бл. 40 в ж.к. «Меден Рудник». Намерени и иззети са вещи и предмети, имащи отношение към извършено престъпление.

Констатирано е, че М.М. от м. ноември миналата година до края на м. март тази година придобил и използвал, чрез неправомерни транзакции в интернет пространството, данни от банковите карти на трима бургазлии / М.М. залагал парични суми в спортни сайтове, като към момента се уточнява общата сума на направените залози/.

Задържан е за срок до 24 ч. с полицейска заповед за задържане. Работата по случая продължава от служители на сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас.

Припомняме, че от началото на годината това е четвъртия случай, при който спрецполицаите неутрализират престъпление от вида „злоупотреба с чужди платежни инструменти”. В началото на февруари бе установен 37 годишен бургазлия, който по аналогичен начин залагал пари от банковата карта на 60-годишен мъж без негово знание и съгласие. Друг 30 годишен бургазлия злоупотреби с данните от банковата карта на 59-годишен мъж, като извършените множество залози в интернет-сайтове бяха на обща стойност 2 500 лв.

ОДМВР – Бургас припомня, че потърпевшите от подобни неправомерни посегателства могат да сигнализират в сектор „Икономическа полиция”  на  адрес-: ул. „Христо Ботев” № 46.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *