Бареков и Байрактаров

БСП готви ГЕРБ за по-малък коалиционен партньор

Калоян Паргов хвърли бомба в студиото на Бареков и Байрактаров: БСП готви ГЕРБ за по-малък коалиционен партньор!

Лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов хвърли бомба в студиото на Бареков и Байрактаров по време на пилотния епизод на най-новия телевизионен проект в българския ефир, който беше излъчен на живо по телевизия Евроком. Социалистът разкри, че БСП готви ГЕРБ за по-малък коалиционен партньор в бъдещото 45-то Народно събрание. „Не можем да говорим на този етап за голяма коалиция по немски образец, това не би довело до нищо добро”, категоричен е Паргов.

Държавата се е оттеглила от своите функции. С тази констатация социалистът обобщи политическото състояние в страната. Като примери той посочи фактът, че полицията се е превърнала в зрител на това, което случва „долу на арената” – „престъпниците стрелят, убиват, а полицията събира само гилзии и патрони”.

Като причина за окаяното състояние на държавата Паргов посочи вероглавството и упорството на управляващите, които по думите му държат абсолютно всичко да се случва под техния контрол и с тяхното одобрение. „За последната една година БСП имаме над 30 законопроекта, които не са приети”, посочи като аргумент социалистът.

Паргов обяви в ефир и че съветниците от БСП в Столична община вчера са поискали оставката на зам.-кмета Тодор Чобанов, а шефът на комисията по култура в СОС Малина Едрева да се оттегли като неин председател. Поводът – скандалът с Бронзовата къща, който трябваше да се появи на мястото на бившия мавзолей в София преди месеци и за който бяха похарчени безотчетно гласуваните 95 000 лв. за бетонния постамент върху бившия мавзолей. „Кметът Йорданка Фандъкова трябва да каже кой е виновен за провала с инсталацията”, заяви лидерът на Столичните социалисти.

Водещият Николай Бареков контрира госта обаче, като заяви, че понастоящем БСП няма опозиционно поведение в парламента и отправи въпроса защо лидерът на социалистите Корнелия Нинова не поиска оставката на премиера Бойко Борисов и какво формацията прави, за да спечели бъдещите избори. Според евродепутата социалистите са пасивни и вече 5 години не предприемат действия във връзка със спечелване на вота на гражданите.

 В първия епизод на предаването бяха излъчени и ексклузивни интервюта с Ян Захрадил,  президент на Алианса на консерваторите и реформистите и Ричард Милсъм, изпълнителен директор на формацията, на която само преди дни в Баку, Азербайджан,  ПП „Презареди България – ББЦ” стана официално първи и единствен пълноправен член.

 „В Алианса на консерваторите и реформистите не делим партиите на управляващи и опозиционни, за нас е важна сериозността на партньорите ни”, заяви пред кореспондент на предаването в Баку Ян Захрадил.  „Разчитам, че г-н Бареков ще бъде надежден такъв и че ще се завърне на следващите избори, заедно със свои колеги, за да заздрави нашата група в Европейския парламент”, допълни президентът на консервативната формация.

Захрадил изрази позиция и по въпроса за неправителствения сектор, в частност – кръга от НПО-та на Джордж Сорос. „Това е човек със съмнителна репутация, в Чехия, Унгария и в някои от западните държави той и неговите фондации не се радват на добър имидж, защото са възприемани като политически играчи, а не като неправителствен сектор”, заяви категорично той.

„Щастливи сме, че България става пълноправен член на Алианса. В края на юни всички ще дойдем в София, ще проведем множество конференции, семинари и събития, с които ще заявим ангажираността си”, обяви от своя страна Ричард Милсън. „Г-н Бареков беше изразил желанието да впрегнем мрежата си за обучения и ние се стараем да го направим с цел да увеличим влиянието си в тази част на света”, подчерта изпълнителния директор на формацията.

След създаването през 2010 година ЕКР е най-бързо развиващата се партия в Европа и сме стигнали до третата по големина в Европейския парламент, в момента при нас членуват 35 партии, като 30 от тях са от Европа, но сме отворени и се осланяме на разбирането, че Европа се простира от Исландия до Азербейджан,  имаме партньори от Австралия, Канада, Нова Зенландия, САЩ, Канада, Северна Африка и Израел, каза в заключение Ричард Милсъм.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *