DSC_5760

Близо 6500 лева ще постъпят по сметката на 7-годишния Божидар от Камено през следващата седмица

 

 

4821 лева са събраните средства само от поставените кутии в подкрепа на 7-годишния Божидар от гр. Камено на съботния благотворителен базар във Флора Бургас. Три бургаски фирми заявиха желание и намерение още в началото на следващата седмица да преведат съответно по 200 и 300 лева по сметката на момчето, което се лекува от злокачествено заболяване в Испания.

DSC_5883Благодарение на активната кампания и съпричастността на всички бургаски медии към каузата младо семейство се лиши от букетите в сватбения ден, а парите от тях -900 лева ще бъдат преведени също по сметката на Божидар. Водеща верига аптеки също се присъедини към каузата и 19 кутии бяха поставени във всичките им обекти в Бургас и София, а средствата от тях ще бъдат ясни в началото на декември, когато ще бъдат отворени в град Камено пред роднини на Божидар.

ОУ „Найден Геров“- гр.Бургас , СУ „Христо Ботев” – гр. Камено, бургазлийката Даниела Христова дариха десетки туби с пластмасови капачки, които ще бъдат изкупени от бургаска фирма.

Организацията по кампанията в подкрепа на Божидар започна в началото на октомври. Само за две седмици се включиха десетки хора с добри сърца и фирми от Бургас и Камено. За 14 дни учениците от СУ „Христо Ботев” гр.Камено изработиха невероятни картички, украса, декупажни бутилки и картини. Десетки жени от град Камено се включиха с приготвянето на домашни питки, баници и сладкиши.

Активно участие в организацията взеха журналистките от бургаския сайт Грамофона.Ком- Мануела Янева и Женя Петкова, които бяха част от екипа на доброволците-продавачи. Сайтът БургасИнфо дари сто лева за лечението на Божидар, а репортерката от електронния вестник Павлина Попова ни предостави уникални фото принтове в името на каузата. Главният редактор на Дарик Югоизток Дияна Бедросян и бургаския актьор Тони Минасян също бяха част от организационния екип, който безвъзмездно всеки ден даваше своя дан, за да се случи съботния базар.

Кремена Павлова от гр. Камено се справи блестящо с организацията на майките в общинския център, които приготвиха домашно приготвените храни.

Бургаски фирми пък дариха нови детски книжки за оцветяване, бижута, крафт бира и селектирани вина. Благодарение на бургаски печатници и известна парти агенция дължим дарените банери и украса за базара.

В продължение на 3 часа аниматорки от детски център „Слънце” забавляваха най-малките посетители на базара, а топ гримьорът Теодора Калчева организира благотворителна грим сесия в съботния следобед.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *