ЧНГ НЕСЕБЪР НЮЗ

Астрологът:Януари започва с ретроградна фаза на Меркурий

Новата 2023 година е на прага си и като всяка година си пожелаваме повече мир и спокойни дни. И такава се очаква да е.

Януари започва с ретроградна фаза на Меркурий. Планетата на комуникацията, търговията и взаимообмена на информация върви назад до 18 януари в зодиакалния знак Козирог. Всички дейности, свързани с Меркурий е добре да се избягват – подписване на договорни отношения, покупки на електроника и автомобили, стартиране на търговски сделки.

Може да има неуредици с документи, забавяне и отлагане на всякакви договорни отношения. Но пък Меркурий в Козирог дава много дълбок, аналитичен ум и е подходящ период за всякакви изследвания и търсене на скрития смисъл на нещата, разгадаване на тайни.
На 7 януари е Пълнолуние по оста Козирог-Рак, а както вече знаем по времето на тази фаза на луната хората стават твърде емоционални и впечатлителни. От древни времена при Пълнолунията са се организирали празненства и ритуали с много песни и танци.

По този начин цялата натрупана емоция е излизала съвсем естествено и по този начин хората са се освобождавали от напрежението в себе си. На 6 и 7 януари са Йорданов и Иванов ден – точно в дните на Пълнолунието, което е още един повод да се отпуснем и да се отдадем на забавление в домашна обстановка. Луната в Рак предразполага към търсене на уюта на семейното огнище.

Марс продължава ретроградната си фаза, започнала от ноември предходната година. Това ще продължи до 12 януари. Съветът ми е да се отложат всякакви нови инициативи в бизнеса, създаване на фирми, покупка на техника. Това е високо травматичен период и добре да се внимава при работа с остри инструменти, металорежещи машини, при спортни тренировки или по ски пистите на някой зимен курорт. Не планирайте операции до 18 януари, освен ако не са спешни или животоспасяващи.

През целия месец планетата на растежа, амбицията и престижа остава в Овен, което засилва самолюбието, а от там и обидчивостта. Засилва се желанието за отстояване на собствените си позиции, но пък съветът ми е поне до 12 януари да избягваме директни конфронтации и съдебни дела, защото ще се окажат неуспешни за тези, които ги инициират.
На 3 януари планетата на любовта и красотата Венера преминава от земния Козирог в знака на Водолея.

Венера в Козирог дава дълбочина на чувствата, но не и външното им изразяване. Интензивността на емоционалните преживявания се засилва от съвпада на Венера с Плутон, но на външен план ще се изразят едва, когато Венера премине във Водолей. Засилва се романтизма и спонтанността. Прекрасен период за срещи ако сте в партньорски отношения, но бъдете внимателни ако тепърва създавате такива. Могат да се окажат страстни, но краткотрайни.

Новолунието във Водолей е на 21 януари и ретроградните до скоро Марс и Меркурий вече са в директно движение. Което прави това Новолуние много подходящо за започване на нова дейност особено ако сте планирали стартиране на сайт, онлайн магазин, купуване на електроуреди и всякаква техника. Новолунието е в съвпад с Плутон – планетата на колективите и волята и в хармоничен аспект с Юпитер. Доста подходящ момент за всякакви колективни мероприятия. Така, че смело напред.

Януари се разпадна един тежък аспект, който ни мъчи почти две години – Сатурн квадрат Уран, борбата между старото и новото. Всеки един от нас го усети в една или друга сфера на битието си – някой в кариерата, друг в семейството, трети здравословно. Но истината е, че старото си отива и това носи страдание.

След разпадането му усещането за вътрешно безпокойство си отива, остават само последствията от случилата се промяна. А с нея трябва да свикнем, защото умът работи с познатото, затова ние хората най-много се боим от нея.
Като цяло януари е спокоен месец, с изключение на ретрограните планети, които могат да забавят процесите. Но в дните след Новолунието е добре да имаме посока и смело да се заемем за действие.
 

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

                                                                                                Сайт: https://astrohoroskopi.com

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *