images

АБВ-Младежи подариха патриотичен календар

АБВ-Младежи подариха патриотичен календар по случай 140 години от Освобождението на България на Н. Пр. Анатолий Макаров, посланик на Русия в България

Ruski_poslanik-snimkaАБВ-Младежи подариха патриотичен календар по случай 140 години от Освобождението на България на Н. Пр. Анатолий Макаров, посланик на Русия в България. Това се случи по време на среща, която се проведе в посолството на Руската федерация в София.

Председателят на АБВ-Младежи Любомира Ганчева представи календара и обясни, че той е част от дългосрочната кампания на младежката организация на партията под наслов „Оставам в България“. „Календарът е ежедневник по съвременен патриотизъм. С него целим да вдъхновим любовта към историята, рода и нацията. Вярваме, че ние младите можем да дадем тон за взаимодействие, основано на толерантност, уважение и мир“, каза още тя.

„В календара присъстват множество събития, които са част от общата история на България и Русия. Той започва с датата 3 март, на която се слага край на Руско-турската Освободителна война, която връща страната ни на политическата карта на Европа.

Отбелязани са събития като 24 април, когато руският император Александър IIобявява с манифест война на Турция, Шипченската и Плевенската епопеи, които увековечават героизма на руската армия и българските опълченци“, посочи младежкият лидер на АБВ-София Пламена Пламенова.

От своя страна посланикът благодари за подаръка и отбеляза, че това са събития, които трябва да отбелязваме и честваме заедно и да са основа за развитие на българо-руските отношения.

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *