smart

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ РАВДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОТКЛЮЧВАТ ТАЙНИТЕ НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО

 

 

За трета поредна година  учениците от четвърти клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Равда с класен ръководител Марина Янкова се включиха в проекта „Големият лов на растения” с изпълнението на творчески задачи.

Сертификат 2020 С подкрепата на училищното ръководство и проявената загриженост за екологичното възпитание на учениците, работата по проекта две поредни години беше отличена високо – с международен Сертификат от „Еко-училища Toyota- биоразнообразие” за изключителен принос към проекта и беше публикувана в световния сайт Exposure.

През първата година от работата си по проекта, учениците бяха в ролята на „Колекционери”, през втората година „Изследователи”, а през настоящата година ще бъдат „Детективи”.

Успешната работа на учениците от Равда се дължи на богатата с наръчници, идеи и дейности библиотека на сайта и възможността за обогатяване и практическо приложение на придобитите опит и знания, както и на любезното съдействие на ръководството на Община Несебър.

В началото на учебната година бяха направени проучвания за осведомеността на четвъртокласниците по въпросите за биоразнообразието, след това те изработиха карта – макет на двора на училището с позиционирани в нея съоръжения и растителни видове.

 

smart

smart

В предходните си варианти картата беше богато илюстрирана скица, която учениците обновяваха периодично, като към елементите и добавяха новооткрити видове. През тази учебна година, предвид знанията, уменията и способностите на четвъртокласниците, възникна идеята картата да бъде изработена под формата на макет и да бъде изложена на достъпно място в училището. Целта на изработения макет е също и да остави траен спомен от работата по проекта на учениците от випуск 2017/2021 г.

Проектът „Големият лов на растения” е съвместна инициатива на  Toyota Motor Europe (www.toyotafund.eu) и  Фондацията за екологично образование (www.fee.global), като в България той се управлява за поредна година от Българско Движение „Син флаг” ( http://www.blueflag.bg ).

 

 

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *